Hayatın Kaynağı

8 puan

Hayatın Kaynağı, en basit tanımlamayla Ayn Rand'ın manifestosudur. Objektivizmin temellerini attığı ve daha bu başlangıç dediği kitaptır.

Kitabı okumaya başlarken bu kitabın 1940'larda yazıldığını unutmamak gerek. Kitap temelde 4 bölümden oluşuyor; Peter Keating, Howard Roark, Ellsworth Toohey ve Gail Wynand. Her bölümde bir karakterin yaşamına odaklanılıyor. Karakterlerin geçmiş yaşantıları, düşüncelerini ve benimsedikleri görüşün temelini oluşturuyor. Bu noktada Howard'ın geçmişi daha muğlaktı diğer karakterlere göre.

Benlik, bencillik, ego, kollektivizm, anti-sosyalizm, manipülasyon gibi pekçok kavramı kitapta bulmak mümkün. İlgi çekici bulmuyorsanız sıkıcı gelebilir. Karakterler zaman zaman geniş bir şekilde kendi fikirlerini açıklıyor. Yer yer tekrara düşen diyaloglar var.

Kitaba sık sık ara vermek zorunda kaldım. Bu nedenle kitaba alışmam zaman aldı. Sayfa sayısı okunmayı zorlaştırmıyor kesinlikle. Kitabın ufuk açıcı olduğunu düşünüyorum ama erken yaşlarda okumak belki biraz zor olabilir.



Yorumlar
« geri ileri »

0 ile 0 arası yorum gösteriliyor, toplam 0 yorum.
Yorum yazılmamış.
« geri ileri »