Hayallerimin Arka Bahçesi

Profil Resmi
10 puan

Diyebileceğim tek bir kelime var MÜKEMMEL.

Hikayemizin iki ana kahramanı hakkında kısaca bilgi verirsek; Alix , babası o küçükken terk etmiş(ki kitapta babası ile ilgilide ilginç gelişmeler oluyor) annesi ile büyükbabası namı diğer Yargıç ve iki tane teyzeysiyle büyümüş son derece zeki,akıllı,sevgi dolu bir kız.

Nick ise, hurdacı dükkanı olan,karavanda yaşayan serseri,ayyaş bir babanın oğlu. Hikaye Alix 8 yaşındayken , bir gün yargıç ile onun arabasına bir parça almak için gittiği o hurdacı dükkanında Nick’i görmesi ve onu kurtarmaya çalışma ilk adımı ona bir sığla ağacı merhemi ile başlıyor.Bu çaba inanılmaz bir aşka dönüşüyor. Şimdiye kadar okunan aşk romanlarında farklı , sevginin gücünü,aşkı, hüznü,acıyı derinden hissedip yaşayacağınız bir Roman.

Yazar’ın anlatım uslubu inanılmaz güzel.Konuyu ve olayları işleyişi okadar vurgulayıcı ve etkileyici ki okurken kendinizi hikayenin içinde yaşıyor ve orda yaşanan duygu yoğunluğunu hissediyorsunuz. Ana kahraman Alix’in ağzından anlatıyor yazar hikayeyi sanki birinin günlüğünü yada anı defterini okuyor ve o kişinin yaşadıklarını gerçekten yaşıyormuş gibi bir his veriyor size. Şunu gerçekten hiç abartmadan belirtiyorum ki okuduğum bazı yerlerde gözlerimin bile dolduğu oldu. Evet mutlu bir son vardı ama bu sona gelene kadar geçen süreç ve yaşananlar,iki kişinin sevgisinin geçirdiği evreler ve bu aşkın hiç sönmemiş olması. Sıradan aşk hikayelerinde farklı çok dokunaklı bir hikaye okuyacaksınız. Ve bittiğinde hikayenin etkisi üzerinizde hissedeceksiniz. Şu üç ay içinde bütün kitapsızlıklarımın dermanı oldu.

Uzun zamandır tat almadan okunan kitaplar sonrası ilaç oldu.Ve bu kitap kitaplığımın en özel köşesindeki yere konuldu. Ve zaman zaman tekrar okuyacaklarım arasındaki yerini aldı.Elime aldığımda kitabı bırakamadım , bırakmak istemedim ve bir gün içinde bitirdim.

Kitapta cinsellik çok fazla yok,yani okuduğumuz diğer kitaplara nazaran daha az ve soft. Zaten o sevgi bağını hissetmek için yazar cinselliği daha ağırlıkta tutsaydı sanırım bu tadı bukadar derinden alamazdım.Tabi bu benim düşüncem bilemiyorum ama o hikayenin büyüsü bu şekilde daha güzeldi.

Kitaptaki ana karaker olan Alix ilk birlikteliğini 18 yaşını geçmiş ,19 yaşını sürerken yaşamaktadır.

Bu kitap aslında okurken insanların hayatta bir karar alırken yada yaptıklarından farkında olmadan da ne tür hatalar yapabileceğini ve sonuçlarının neler olabileceğinin de bir göstergesi özellikle gençlik yıllarında. Onun dışında gerçekten kurtarılmaya değer insanların hayatını değiştirme imkanı olunca neler başarabileceklerini de gösteriyor.

Yani kitabı gerçekten okuyanlar bu detayları çok iyi anlar.Kesinlikle gençlerin okuyabileceği bir roman.

Ve kitap kesinlikle cinselikle duyguların yorumlandığı bir kitap değildir. Yazar hikayeti okadar etkileyici bir uslup ile anlatıyorki kendinizi hikayenin için buluyorsunuz.


Bu kitap ve yazarı bizlere okuma şansı verdiği için Koridor yayınlarına ve emeği geçen herkese çok teşekkür ederim. Tek diyeceğim,Gidin,alın vakit kaybetmeden okuyun ve herkese okutturun

12 yıl, 1 ay

Yorumlar
« geri ileri »

1 ile 1 arası yorum gösteriliyor, toplam 1 yorum.
0 kişiden 0 kişi beğenmiş.

Şu an okumaya başladım..çok da güzel gidiyor...

12 yıl, 1 ay     
« geri ileri »