Hayallerimin Arka Bahçesi

3 puan

Son zamanlarda bu kadar İÇİMİ BAYAN, DARAL GETİREN ve OFFFF YETER dedirten başka bir kitap okumamıştım!!!

Yazar, aşk romanı yazmak için yola çıkmış ama acılarla yoğrulmuş bir dramdan öteye gidememiş bence.

Ayrıca her şeyin kadın karakter Alix tarafından anlatılması beni yordu. Hele hele konunun daha 8 yaşındayken başlaması ve 18 yaşına gelmesinin 100 küsür sayfayı bulması YETERRRRR diye bağırttı beni. Utanmasa annenin hamileliğinden başlayacakmış! Gerçi farklı şekilde anlatsa zevk alabilirdim. Mesela Güllere Sor'da çocukluk dönemlerini tüm kitap byunca gerek mektuplar, gerekse ara notlarla öğrenmek çok zevkliydi. Ama o JG, olacak o kadar fark :)

Konuya kısaca değinecek olursak, Alix 8, Nick 10 yaşındayken tanışıyorlar. Okullar, sınıf arkadaşları, dersler, ve bir dolu ıvır zıvırla zaman geçmek bilmiyor. Aklınca çocukluk aşkı bir ömür boyu sürer mantığı işlenmiş. Tamam, ilk aşk belki unutulmaz ama bu kadar da abartılmaz! Bu iki çocuğun başına gelen resmen pişmin tavuğun başına gelmez. Hele sürekli olarak açık davranmaktan kaçınmaları, alelacele kararlar alıp geleceklerini heba etmeleri beni benden aldı. Gerçi Alix'in hakkını yemeyeyim, bazı yerlerde çok harbiydi ve açık açık düşüncelerini dile getirdi. Ama bu bile kitabı kurtaramadı! Çünkü Nick asla açık olamadı! Sürekli gizledi, gizlendi. Haliyle bu da çiftin 15 yıl gibi bir süreyi kaybetmesine neden oldu. Şimdi ben bu kitabı nasıl sevebilirim?

Bu arada çevirisinde en çok takıldığım nokta direkT'ler oldu. Çünkü tüm direkTler, direK olmuş! Hadi çevirmenin gözünden kaçtı, redaksiyon nasıl atladı?

Sonuç itibariyle, kitabın ilk 161 sayfası ve 286'dan 324'e olan kadar bölümü okunabildi! Sonunu okursam belki arayı okurum dedim ama cık, hayatta işim olmaz! Bu kitap benim için bitmiştir. Neyseki fazla hırpalamadım, kolaylıkla başka bir kitapla, daha doğrusu okunabilir bir kitapla takas edebileceğimi düşünerek kendimi teselli etmeye başladım...

Bu arada aklıma geldi. Bu kitap "Bir Çocuk Sevdim" adlı salak bir dizi var ya, ona çok benziyor. Kızımız daha liseyi bitirmeden aktif seks hayatına sahip ve mezun olmadan hamile kalıyor!!!! Ayy aklıma geldikçe çıldırıyorum. O yaşta bir bebenin aşkını?? okuduğuma mı yanayım, yoksa hamile kalmasına mı sinir olayım bilemedim.

Ayrıca! Cinsellik içeren kitapları 18 yaşındaki okuyuculara önermemek için kendimi parçalarken karşıma daha 18'e girmemiş bir kızın bırak okumayı direkt cinselliği yaşadığını ve akabinde hamile kaldığını görünce, ilk aklıma gelen "tüküreyim senin aşkına" demek oldu!

Nasıl ergenler için olan kitapları okumak istemiyorsam, böyle ipin ucunu kaçırmış ergenlerin aşk, pardon seks hayatlarını da okumak istemiyorum!

12 yıl, 1 ay

Yorumlar
« geri ileri »

1 ile 1 arası yorum gösteriliyor, toplam 1 yorum.
Profil Resmi

Bu yorum silinmiş

« geri ileri »