Gurur (Scotland #1)

10 puan

Yazarın okuduğum ilk kitabı.
Catherina Ashbrooke soylu bir İngiliz kızıdır. Güzel,şımarık bir kızdır. Tüm erkeklerin ilgisinin üzerinde olmasına alışkındır. Londra sezonunda üç ay geçirdikten sonra artık evinde Derby'dedir. Orda olmaktan mutludur. Bitmek bilmeyen balolardan sonra bölgenin sakinliği iyi gelmiştir.Çok fazla talibi vardır ve artık taliplerinin yüzlerini unutmaya başlamıştır. Taliplerinin çabaları gereksizdir çünkü Catherine çoktan seçimini yapmıştır. Evlenmeye karar verdiği Derby'de görevli teğmen Hamilton ile kendisini nişanlı olarak görür. Gezerken sırtı çıplak bir adam görür. Önce onun kaçak bir avcı olduğunu düşünür. Arkadan sessizce yaklaşıp ses çıkarınca da adamın çektiği tabanca ile ilk kez karşılaşmış olurlar.
Hayatına yeni giren etkilense de atışmadan duramadığı Alexander Cameron'ı Hamilton'u kıskandırmak için kullanır. Ama olay hiç istemediği bir şekilde sonlanır, öpüşürken yakalanınca ikili düelloya kadar gider.
Düelloyu Alexander kazanınca da kendisini onunla evli bulur.

Alexander Cameron cesur, başarılı bir İskoç savaşçısıdır. On beş yıldır sürgündedir ve başına ödül konmuştur. Cinayet suçuyla asıldığını görmek isteyenler vardır. İngiltere'ye kimliğini gizleyerek girmiştir. Arkadaşı Damien'in yeni tanıştığı kardeşi ile yakınlaşması İskoçya'ya eşi ile dönmesine neden olur.
Catherina'nın kocası söylediği kişi değildir. Londra'lı bir tüccar değil,İngiliz bile değildir. Bir İskoç Jakobittir. Önce öğrendiklerini kabullenemez ne kadar kaçmaya,uzak durmaya çalışsa da kocasını tanıdıkça,gerçekleri öğrendikçe ondan uzak kalamaz hale gelir. Hayatının en korkunç günlerini İskoçya'da geçirir ama aynı zamanda mutluluğu ve hayatın anlamını aşkı da bulur. Alexander ise on beş yılı bağlılıktan kaçarak geçirmiştir. Bunca zaman kendini hiç aile hayatında düşünmemiştir. Başka bir hayatın sorumlusu olmak istememiştir. Ama artık düelloda kazandığı karısına aşık bir adamdır. Tam yeni elde ettikleri mutlulukları ile her şey yolundadır ki Alexander karısının güvende olmasını istediğinden ikilinin ayrılması gerekir.

O dönemde o koşullar da ikilinin birbirine aşık olması çok güzeldi. Kitabı da ikiliyi de çok sevdim.

Yorumlar
« geri ileri »

0 ile 0 arası yorum gösteriliyor, toplam 0 yorum.
Yorum yazılmamış.
« geri ileri »