Gündüzsefası

9 puan

Ada ve Penny, aynı mekanı farklı zamanlarda paylaşmış iki güzel bayanın hikayesi çokk güzeldi. Okurken hiç sıkılmadım. Çok akıcı bir dille yazılmış ve okurken gerçekten bir roman okuduğunuzu hissediyorsunuz.
Ada'nın eşi ve kızını bir kazada kaybettiği satırları okurken çok hüzünlendim ve Ada'nın Alex ile yeniden hayata tutunma çabaları, kendi içinde yaşadığı çelişki, kızı ella ve eşi James'e olan özlemini dile getirdiği satırlar çok samimiydi. Hikayemiz yüzen evlerde geçiyor. Hep hayal etmişimdir bende böyle bir yerde yaşamayı özellikle Sandra Block'un Göl Evi filminden sonra :)


"Hayatım yıllarımı mutluluğun peşinden koşarak geçirdim' dedi kendi kendine gülümseyerek. 'Ama mutluluk büyümene yardım etmez. Bunu sadece mutsuzluk yapar."

***

"Her zaman geçmişi ve hayatımın en büyük iki aşkını arzulayacağımı biliyordum. ama artık bir kuş olmak, yağmura ve fırtınaya karşı kanat çırpmak istiyordum. Güne güneşle birlikte çiçeklerini açan ve ne olursa olsun ışıldamaya hazır bir gündüzsefasının hevesiyle başlamak istiyordum."

***

"Bir yerden başka bir yere giderek kendinden kaçamazsın."

Yorumlar
« geri ileri »

0 ile 0 arası yorum gösteriliyor, toplam 0 yorum.
Yorum yazılmamış.
« geri ileri »