Günahkar Aşık (Legend of the Four Soldiers, #1)

10 puan

Samuel Hartley'in annesi kız kardeşini doğururken ölmüş babası da birkaç ay sonra ölmüştür. Babasının erkek kardeşi ve eşi kardeşine bakmış oda yatılı okula gönderilmiştir. Spinner’s Faals’ta yaşanılan katliamdan kurtulmuştur ama etkisinden hala kurtulamamıştır. Savaşta saldırıya uğramışlardır yerlerinin tesadüfen bulunmadığını ihanete uğradıklarını düşünür. Bu haini bulmak için Amerika'dan çok yabancısı olduğu farklı olduğunun hissedildiği Londra'ya gelir. Yanında kardeşini de getirmiştir.Kardeşi ile Londra'da üç ay kalacaktır. Çoğunlukla işlerle meşgul olduğundan kardeşinin eğlenmesini, yaşıtı hanımefendilerle tanışmasını ister. Londra sosyetesine kabul edilmesi için yardıma ihtiyacı vardır. Kardeşinin sosyeteye girebilmesi içinde bir hami bulması gerekiyordur ve o kişi Emeline Gordon olur. Emiline'nin evinin yanında ki evi kiralamıştır ve karşısına çıkıp onu da kiralamak istediğini söyler.

Emeline karşısına çıkıp kardeşini balolara ve partilere götürecek birine ihtiyacı olduğunu söyleyen Samuel'in teklifini önce kabul etmez. Sadece sosyetenin en yüksek tabakasında ki hanımları alırdı. Samuel'in kardeşinin standartlarına uyacağını düşünmez ve kabul etmez. Fakat Samuel abisini tanıdığını söyler ve onun anısına buna yapacağını düşünmüştür. Abisi 28. alay katliamında öldürülmüştür. Abisi için teklifi kabul eder.
Emeline duldur, oğlu ve teyzesiyle yaşar. Arka arkaya yaşadığı kayıplardan sonra toparlanmaya çalışıp, kalan ailesine bakar. Hamilik sayesinde ikili sık sık bir araya gelir. Samuel hiçbir fırsatı kaçırmaz sürekli Emeline'nin yanındadır.
İkili birbirlerinden çok etkilenir. Samuel çok çabuk aşık olup duygularını kabullense de Emeline hemen kabullenemez. Emeline'nin bir nişanlısı var, sorumlulukları var üstelik büyük bir sınıf farkı var ama aşkta sınıf farkı ne kadar etkili olur bunu çok iyi gördüğümüz bir kitap.

Yazar sevdiğim yazarlardan ve uzun süredir bir kitabını okumamıştım gerçekten özlemişim.
Emeline'nin kaybetme korkusu ile bir daha birine bağlanacak kadar kendine güvenememesi Samuel'in inatçılığı, cesurluğu, savaştan aldığı duygusal yaralarıyla savaşı etkileyiciydi. Savaştan dönen yaralı erkeklerin yaralarını saracak birini buldukları hikayelere bayılıyorum. Ayrıca bölüm başlarında ki hikayede güzeldi yazarın bu özelliğini seviyorum. Nasıl bittiği anlaşılmayan güzel kitaplardan.

Yorumlar
« geri ileri »

0 ile 0 arası yorum gösteriliyor, toplam 0 yorum.
Yorum yazılmamış.
« geri ileri »