Gülün Sözü (Warenne Dynasty, #2)

10 puan

Mary, İskoçya Kralı Malcom’un kızıdır. Erkeklerinin ilgisini fazlasıyla çeken biridir. Gezgin ozanlar sık sık prenses Mary ve benzersiz güzelliği hakkında şarkılar yazıp söylemiştir. Evliliği siyasi nedenlerden ayarlanmıştır. Çocukluk arkadaşına aşık olduğu için kendisini çok şanslı hisseder ve ilk kez bir randevuya gider. Kılık değiştirerek gider ve Norman askerlerini görür. Daha önce bir kez gördüğü ama unutamadığı, babasının en büyük düşmanlarından biri olan Stephen de Warenne'i görür. İki yıl önce babasının İngiltere kralına bağlılık yemini etmeye zorlandığı sırada görmüştür. Gizlenmeye çalışır ama yakalanır.

Öfkeli bir ayı tarafından yaralanmış olan Stephen yarası ile ilgilenmesini ister. Stephen karşısında emrine şart koşan bir kadın bulur. Çok az kişi emrine karşı gelmeyi göze alabilmiştir ve çok daha azı ertesi günü görmüştür. Hayatında karşılaştığı en aptal ya da en cesur kız olan Mary Stephen'ı fazlasıyla etkiler. Mary babasının, halkının düşmanı en nefret ettiği adamın yarasıyla ilgilenir. Bir piç olduğunu, babasının kuzeyli bir derebeyi annesinin ise sütçü bir kadın olduğunu söyler. Stephen önce casus olduğunu düşünür ve Mary'i esir alır.

Stephen gerçek kimliğini bilmeden Mary'i kalesine götür. Mary Stephen ile hep bir savaş halindedir, vurur hakaret eder. Fakat yakınlaşmaları kaçınılmaz olur. Mary'nin kimliği ortaya çıkınca da lekelenen ismini temizlemek, İskoçya ile barış sağlayabilmek için evlenirler.
Ne kadar barış istense de bir barış değil Normanlar ile İskoçlar arasında savaş ortaya çıkar.
Mary kocası, ülkesi ve ailesi arasın da kalır. Ama geleceği, savaşı bitirmek için bir şeyler yapmaya kararlı olunca yaptıklarının bedeli büyük olur.
Karısının ihanet ettiğini düşünen Stephen ona güvenmekte zorlansa da ondan uzakta kalamaz.

De Warenne erkeklerinden Rolfe'nin oğlu Stephen'in hikayesine tabi ki bayıldım. Çok güzel bir kitaptı.
Mary cesur bir kız ve kitap Stephen'in ya hayatımda karşılaştığım en aptal kızsın ya da en cesurusun sözünden sonra başlıyor. Ah ben bunu biliyorum diye düşünülebilir ama sonrası öyle olmuyor. Olaylar hız kesmeden devam ediyor ve bu yazara bir kez daha hayran kalıyorsun. Favori yazarlarımdan kitapta öyle.

Yorumlar
« geri ileri »

0 ile 0 arası yorum gösteriliyor, toplam 0 yorum.
Yorum yazılmamış.
« geri ileri »