Guguk Kuşu (Cormoran Strike, #1)

8 puan

Robert Galbraith aslında Harry Potter serisi ile tanıdığımız J. K. Rowling in ta kendisidir. Bunu öğrendiğim zaman çok şaşırmıştım. Cormoran Strike serisinde kullanacağı mahlasıymış (takma ismi ).
Kitabın adının nerden geldiğini benim gibi merak edenler için, Lula ya arkadaşları guguk kuşu adının takmasından geliyor.
Lula, güzel alımlı ve zenci bir mankendir ve bir gece evinin balkonundan düşerek hayatını kaybeder. Tüm ipuçları intiharı gösterirken Lula’nın abisi kardeşinin intihar ettiğine bir türlü inanmaz. Evlatlık olan Lula’nın ölümünü Cormoran Strike ve zeki asistanı Robin araştırmaya başlar ve zamanla polislerin gözünden kaçan detayları bulmaya başlar.
Lula’nın ölümü aslında kusursuz işlenen bir cinayettir ve ben bu cinayetin neden ve nasıl işlendiğini kitabın sonuna kadar şiddetle merak ettim. Katili ve sebebi bulmak için beynimi çok yordum ama okuyana kadar bulamadım. Katili öğrenince de çok şaşırdım.
J. K. Rowling yada romanda kullandığı Robert Galbraith Guguk Kuşu romanı ile okurlarına bir taraftan polisiye bir gerilim sunarken diğer taraftan zihin oyunlarını içeren bir gizemin içine sürüklüyor.
Polisiye, gerilim ve gizem severlere gönül rahatlığıyla tavsiye edebilirim. Keyifli okumalar….

Yorumlar
« geri ileri »

0 ile 0 arası yorum gösteriliyor, toplam 0 yorum.
Yorum yazılmamış.
« geri ileri »