Grinin Elli Tonu (Fifty Shades, #1)

2 puan

Bizim zamanımızda kelimeleri ile başlayan klasik bir giriş yapmak zorundayım. Ben lisedeyken her hafta yayınlanan beyaz diziler vardı, bu kitaplara daha sonra Harlequin kitapları eklenmişti. Bu kitaplarda roman kahramanı kadınlar 18-25 yaş aralığında, erkeklerde 35-38 yaş aralığında olurdu ve birbirlerine hemen aşık olurlardı ( genelde ilk görüşte) ya araya giren üçüncü şahıslarla mücadele ederlerdi yada kahramanlardan birisi ciddi tehlike atlatırdı.
Grinin Elli Tonu kitabının bu kitaplardan farkı kahramanlarının yaşları birbirine daha yakın olması, cinsellikle ilgili bölümlerin detaylandırılması ve eski beyaz dizilerden daha kalın olması. Kitaptaki erkek kahraman ( Cristian) ya o malum küçük mavi hapları kutusuyla yutuyor- ki bu gidişle 3.cü kitabı göremeden kalp krizinden ölmesi lazım yada ciddi bir psikolojik-fiziksel bozukluğu varki kitapta yazan performansı gösteriyor. Yine kitapta yer alan kadın kahramanımız "Ana" da takdire değer bir performans sergiliyor.
Yaşı 18'in üstünde olan ve Barbara Cartlant'ın yazdığı sabun köpüğü aşk romanlarından hoşlananlar için iki günde okunup bitecek ve hiç bir iz bırakmayacak bir kitap diyebilirim. Yaşı 18'in altındakiler için içerdiği cinsel betimlemeler dolayısıyla uygun olmadığını düşünüyorum.

Yorumlar
« geri ileri »

0 ile 0 arası yorum gösteriliyor, toplam 0 yorum.
Yorum yazılmamış.
« geri ileri »