Grinin Elli Tonu (Fifty Shades, #1)

Profil Resmi
2 puan

Kitap edebiyat açısından bir rezalet olsa da konusu anlamında bütün kadınların fantazi dünyasına hitap etmekte. Kitabın Twilight Saga ile inanılmaz benzerliklerini yakaladım ben kendimce. Kızın son derece sakar, genç ve tecrübesiz olması fakat aynı zamanda ortamdaki en yakışıklı görünen erkekler tarafından beğenilmesi (pek gerçek hayata uygun olmayan bir durum). Belli ki yeteneksiz ama bir o kadar da aklını nasıl para basarım a çalıştıran yazar Twilight ları okuyup orada yansıtılan seks öğelerini oldukça yetersiz bularak aynı fiziksel ve kişisel karakteri bu sefer mazoşist, zengin ama bir o kadar da koruyucu (twilight da da aynı tema vardı) erkeğin karşısına koymuş. Soft porn dan hoşlanan okuyucuya hitap etmesi muhtemel fakat kitabın edebi anlamda değerlendirilmesi bile diğer edebiyatçılara ve yazarlara hakaretten öteye geçmez.

11 yıl, 7 ay

Yorumlar
« geri ileri »

1 ile 2 arası yorum gösteriliyor, toplam 2 yorum.
0 kişiden 0 kişi beğenmiş.

Kitap, Twilight'ın bir benzeri olarak tasarlanıp fanfiction sitelerinde (hayranların çok sevdikleri kitapların karakterlerini kullanarak öykü, roman yazdıkları siteler) yayınlanmış zaten, birebir aynı tema gözetilmiş. Kesinlikle doğru bir tespit sizinkisi. Türkiye'de pek bilinmiyor ama Amerika'da Fifty Shades of Grey'in Twilight serisinin fanfiction'ı olduğu pek gizlenmiyor.

11 yıl, 7 ay     
0 kişiden 0 kişi beğenmiş.
Profil Resmi

Teşekkürler, aslında reklamın eksisi artısı yoktur ve fark etmeden bütün ülkelerde kitap hakkında negatif konuşanlar yazanlar da kitabın satılmasına bir anlamda hizmet veriyor. Bu durumda ben de dahil :)

11 yıl, 7 ay     
« geri ileri »