Gözyaşlarımı Sildiğim Gün

10 puan

Milla'nın sosyal bilimler diplomasını aldıktan sonra üniversite hocası olma hayalleri varken asistanı olduğu tarih profesörünün oğlu David ile tanışır ve aşık olur. David IQ'su bir dehanın bile üstünde yirmi beş yaşında bir doktortur. Milla yirmi bir yaşında iken evlenirler. David'in bir yıllık ücretsiz hizmet görevi için Meksika'ya giderler ve Milla orada oğlu Justin'i doğurur. Her şey yolunda iken Milla oğlu ile pazara gittiğinde iki adam gelip onu yaralar ve oğlunu kaçırır.

On yıl geçer. Milla klinikte bir böbreğini kaybetmiş bir şekilde uyandığı günden beri oğlunu bulma amacı ile yaşamıştır. Kaybolmuş,çalınmış çocukları,insanları bulmayı kendine iş edinmiş ve Kayıp Aranıyor derneğini kurmuştur. Gözü David'i görmez olunca evlilikleri bitmiş David ise yeniden evlenmiştir. David ona bir ev ve Milla'nın kabul ettiği kadar nafaka ödemiştir. Aralarında ki aşk oğulları ile birlikte yok olsa da Milla onu sevmiş ve hala sevdiğinden kendisi ve oğlu olmadan yeni bir hayat kurması canını acıtmıştır. David'in önce bir kızı sonra da oğlu olmuştur. Bu haber ise onu daha çok üzmüştür.
Oğlunu bulmak için çıktığı yolda kardeşleri bile vazgeçmesini hayatına kaldığı yerden devam etmesini söylese de o vazgeçmemiştir. Kendisi mutlu sona ulaşamasa da başkalarının ulaşmasını sağlamıştır.

Oğlunu kaçıran ve tek gözünden olmasını sağladığı adamın izini bulur ve tam karşısına çıkacakken bir adam onu bayıltır. Aslında hayatını kurtarır. O adam ise bu konuda bir bilgisinin olabileceği söylenen ve peşinde olduğu Diaz'dır.

Diaz bir tetikçidir. Ne kadar kaçarlarsa kaçsınlar peşinde olduğunu bulur iyi bir gözlemci ve iz sürücüdür. Özel şahıslar,şirketler,hükümetler için bile çalışmıştır. Çok fazla ilişkisi olmasa da uzun zamandır ilgisini çeken bir kadın olmamıştır. Tabi Milla'a kadar. Onu ister ve Milla onundur.
Diaz büyük suçlar işleyip ceza almayanları öldürür.Şimdi ise organ kaçakçılarının peşindedir. Milla ise onu oğlunu kaçıran tek gözlü adam Pavon'u bulmak için ikna eder. İkili birlikte araştırmaya girişir bu maceraya duygularda eklenince kitap hemen biter.

Kitap çok duygusal başladı. Bir annenin çocuğuna kavuşmak için çektikleri,yaptıkları,yapabilecekleri o kadar iyi yansıtılmıştı ki o anneye hayran olmamak elde değil. Milla'nın oğlunu bulma hayalini,umudunu hiç kaybetmemesi,on yıl boyunca oğlunun seveceğini düşündüğü oyuncakları alması,onun bir şeylere başladığını hayal etmesi çok duygulandırdı.
Aşkları biraz geç başladı. Diaz ise sert,soğuk bir tip gibi anlatılsa da bunu hissedemedim.Ama Milla'a olan desteği çok iyiydi. David ile Milla'nın ise gerçeklerin ortaya çıktıktan sonra ki o ilk halleri çok etkileyiciydi. Milla'nın verdiği o zor karar ise hayran bıraktı.
Son ise dokuz yıllık evli iki kız ve bir erkek çocuk sahibi ikili ve umduğum gibi bir son ile bitti.
Aşk,macera,polisiye var ve bir de buna ihanet, duygusallık eklenince beğenmemek elde değil.

Yorumlar
« geri ileri »

0 ile 0 arası yorum gösteriliyor, toplam 0 yorum.
Yorum yazılmamış.
« geri ileri »