Gözlerindeki Canavar (Monster in His Eyes, #1)

10 puan

Karissa on sekiz yaşında üniversite birinci sınıf öğrencisidir. Annesi hamileyken babası onları terk etmiştir. Ondan sonra annesi eskisi gibi olmamış çok koruyucu olmuştur. On sekiz yıl boyunca onu kilit altında tutmuştur. Ne zaman gözünün önünden ayrılsa sinir krizi eşiğine gelmiştir. O kadar çok yer değiştirmişler ki uzun süreli arkadaşı hiç olmamıştır. Karissa ise yuvam diyebileceği bir yere sahip olmaktan başka bir şey istememiştir. Üniversiteyi kazanınca annesi üzülüp yalvarsa da kalbinin sesini dinleyip hayalleri peşinden gitmek istemiştir.
Ders sonunda telefonunu unuttuğu sınıfa dönünce profesörünün bir adamla konuştuğunu duyar. Panik olup uzaklaşır ve yakışıklı adam telefonunu ona getirir. Akşam tekrar karşılaşırlar. Karissa bunun kader olabileceğini ya da başının dertte olduğunu düşünür. Bayılır ve kendisine geldiğinde Ignazio Vitale'nin evindedir.
Naz otuz sekiz yaşındadır. Onu yurduna bırakır ve numarasını kaydettiğinden Karissa aramadan duramaz ve ikili hemen görüşmeye yakınlaşmaya başlar.

Naz sürekli siyah takım elbise giyen, az konuşan, gözünden bir şey kaçmayan, insanları iyi okuyan, tedbirli, insanlara güvenmeyen, sahiplenici, kontrolü elinde tutmak isteyen, düzen manyağı, insanların evine girip çıkmasından hoşlanmadığı için evini kendi temizleyen, vücudu yara izleri ile dolu biridir. İnsanların halletmek istemediği pis işleri hallettiğini söylediği gizemli bir işi vardır. Kan bağı olmadan ailesinde olanlar vardır. İnsanların çoğunun korktuğu kişilerle aile dediği kişiler aynı olduğu için kimseden korkmaz.

Naz Karissa'nın kendini akışa bırakıp rüzgarın götürdüğü yere gitmeye meyilli olduğunu bilir. Hiç tanımasa da Naz onu daha önce kimsenin tanımadığı kadar iyi tanır.
İkili hemen birbirinden hoşlanır bu Naz için bir sorundur. O insanlardan hoşlanmaz, insanlarla sadece iş yapar herhangi birinden nadiren hoşlanırdı. Karissa'da çok uzun zamandır aradığı bir şey vardır. Her zaman arzu ettiği bir şey. Şimdi onu bulmuştur. Herhangi bir şeyi arkasında bırakıp giden bir adam değildir. Karissa'nın uzak durması gereken biridir onu uyarır. İyi bir adam değildir ve asla da olmayacaktır. Onu değiştiremezdi ve bir gün değişeceğini düşünmemeliydi. İş daha ileri giderse Karissa kalmasını isterse bir gün çekip gitmesine izin vermeyecekti. Karissa'nın değerinin farkında olmadığını düşünür. Yeter ki izin versin ona her şeyin en iyisini verebilirdi. Ne isterse ona sunar dünyayı ayakları altına sererdi. Büyük ikramiyeyi kazanmış hisseder. Onu ilk gördüğünde bu kadar büyük bir şehirde nasıl onunla karşılaşabilecek kadar şanslı olduğunu, rüya görüyor olabileceğini düşünmüştür. Onu istemek yanlış bir şeydi ama karşı koyamaz. Karissa ile biraz gönül eğlendirip yollayabileceğini düşünmüştür ama ona sahip olduğu anda onu bırakmaması gerektiğini anlamıştır. Karissa artık onundur.

Karissa Naz'dan uzak durmak istemez. Naz varlığına şükrettiği için güller gönderir, kıyafetler, takılar gelir. Naz dünya onun etrafında dönüyor gibi hissettirir. Onun kibar, yumuşak olduğunu bilir ama ruhunun derinliklerinde öyle olmadığını bilir. Naz'ın canavarlarla takıldığını hatta bir tanesinin içinde olabileceğini düşünür. Fakat Naz onun savunmasını paramparça etmiş duvarlarını yıkmıştır. Naz onun nefesidir ve yanında olmadığında nefessiz kalıyordur. Çok geçmeden sevgi sözcükleri gelir.
Naz'ın geçmişini bilmez karanlık olduğunu bilir bir sürü yanlış şey olmasına rağmen evlenme teklifini kabul eder.
Naz'ın sırları ortaya çıkmaya başlar. Naz daha önce evlenmiştir. Karısı on sekiz yaşında hamileyken yakın arkadaşı onu öldürmüş kendisi de ölmekten kurtulmuştur. Naz birini daha kaybetmeyecek aynı hataları yapmayacaktır. Bir gün karısını öldürene bunu ödeteceğine yemin etmiştir. Naz'ın gizemleri sürerken Karissa'nın annesi ortadan kaybolur. Babası ortaya çıkar ve Naz'ın hayatını ondan çalan, karısının babasından intikam almak için karısını öldüren kişinin Karissa'nın babası olduğu ortaya çıkar. Naz en başından beri Karissa'nın kim olduğunu bilir ve babasının yaptığı gibi onun ailesini öldürmek istemiştir. Karissa'yı kimse ondan koruyamazdı ama Karissa çok şanslıdır çünkü ona aşık olmuştur. Karissa'ı sevmeseydi çoktan ölmüş olurdu.
Karissa'nın yakışıklı prensi masaldaki kötü adama dönüşür. Kaçsa da Naz onu bulur ve babasını öldürür. Naz'ı hem sever hem nefret eder bir duruma gelir. Hayatının diğer yarısını aramasına hiç gerek kalmamıştır çünkü onun ki o daha doğmadan peşine düşmüştür.

Akıcı, sürükleyici bir kitaptı. Naz'ın gizemi dışında Karissa'nın annesi de merak uyandırıyordu. Farklı sonlu güzel bir hikaye.

Yorumlar
« geri ileri »

0 ile 0 arası yorum gösteriliyor, toplam 0 yorum.
Yorum yazılmamış.
« geri ileri »