Gözlerindeki Canavar (Monster in His Eyes, #1)

8 puan

Okuduğum olumsuz yorumlardan sonra her ne kadar kitabı sevmemeye uğraştımsa da merakla sayfalarını çevirdim. Kızın yaşının küçüklüğünü saymazsak ve benim gibi bir çoklarını rahatsız eden zevk adına yapılan tecavüz sahnelerini görmezden gelirsek, bir solukta okunan kitaplardan olduğunu söyleyebilirim. Kitap bittiğinde ikinci kitabı okumaya fazlasıyla yetecek kadar ilgi çekici bir kitap olduğunu düşünüyorum.

Anlatım,kurgu,çeviri oldukça iyiydi.Laf kalabalığı yoktu.Karakterleri akılda kalıcıydı.Özellikle de Ignazio Vitali...Sevip sevmemek arasında kaldığım karakter oldu.En yakın arkadaşı tarafından ihanete uğramış ve hamile karısını bu yüzden kaybetmiş,hayatını uzun yıllar bunun intikamını almak için yaşayan karanlık bir adam,bir mafya üyesi. Daha ilk başta onda farklı bir şey olduğu hemen hissediliyor. Karissa ise annesinden başka kimsesi olmayan şehre üniversite okumaya gelen masum genç bir kız.İkili arasındaki başlayan ilişkiyi yaş yüzünden yadırgayarak okunuyor ama sonra yavaş yavaş öyle bir karanlıklar içine dalınıyor ki bunu farkedemiyorsunuz bile. Kitabın bazı yerlerinde Grinin elli tonunda ilk defa duyduğumuz ve greyi anımsatan yerleri olmadı değil ama İgnazio, kesinlikle kişilik olarak ve yaptıklarıyla daha sert,daha gizemli ve tehlikeli bir adamdı.

Yani anlıyacağınız bu kitap çok masum duyguları alıp karanlıklar içinde yok edebilecek bir kitap. Bence günümüz aşk romanlarından sıkıldıysanız alternatif olarak okunabilecek bir kitap ama sevip sevmeyeceğiniz konusunda bir şey diyemiyorum.

Yorumlar
« geri ileri »

0 ile 0 arası yorum gösteriliyor, toplam 0 yorum.
Yorum yazılmamış.
« geri ileri »