Gönülden Bağlı

3 puan

Aslında kitap gayet güzel başladı ve Charlie'nin ölümüne kadar fena değildi ama sonrasında kitap çok bozdu kendini.

Bir kere kitabın ana karakterleri olan Ellen ve Lord Eden arasında geçenler hiç samimi gelmedi bana. İkisi de ne yaptığını bilmiyordu. Aralarında aşk yok, arkadaşlık desen Charlie'nin ölümünden sonra hiç yok.

Zaten yazar da bu karakterlerden hoşlanmamış olacak ki bu ikili yerine başka karakterlere daha çok ağırlık vermiş. Yazar bence olduğu gibi Madeline üzerinden gitse olurmuş çünkü kitapta en çok yer kaplayan kişi oydu. Ardından Edmund ve Jennifer karakterleri geliyor.

Kitapta o kadar çok gereksiz bölümler ve ayrıntılar vardı ki ne siz sorun ne ben söyleyim. Gerekli olan kısımlar ise ya kısa tutulmuş ya da hiç umursanmamış.

Kitapta tek sevdiğim şey kapak oldu ama kapaktaki kadının uyan tek özelliği giymiş olduğu yeşil elbisedir.

Tavsiye etmiyorum.

9 yıl, 1 ay

Yorumlar
« geri ileri »

1 ile 2 arası yorum gösteriliyor, toplam 2 yorum.
0 kişiden 0 kişi beğenmiş.

aa ben almayı düşünüyordum kitabı ama.. çok mu kötü :(

9 yıl, 2 ay     
0 kişiden 0 kişi beğenmiş.

Şöyle söyleyim kitap başta güzel gidiyordu, sonrasında yazar Ellen-Lord Eden ilişkisi yerine Ne Güzel Tesadüf kitabının baş karakterlerinin ilişkisi ile Lord'un ikiz kız kardeşi ve Ellen'in üvey kızının ileride aşk yaşayacakları karakterlere daha çok değiniyor. Sonrasında Ellen ve Lord'un duyguları çok yüzeysel olarak yazılmış, birbirlerine gerçekten aşık oldular mı emin değilsiniz. Çok fazla gereksiz sahne vardı ve gerekli olan sahneler de çok kısa kesilmiş.

Ben yazarın sadece Beni Bana Bırak kitabını okumuştum ve o kitap fazla olan çeviri hatalarına rağmen her türlü duyguyu hissettirebilen bir kitaptı. Gönülden Bağlı kitabında ise karakterler ve fazla yüzeyseldi bence. Geçen sene aldığım 2014'te çıkan Epsilon kitaplarında çok fazla çeviri hataları vardı, bu kitapta ise çok çok az çeviri hatası vardı. Ama okuyup okumamak size kalmış.

9 yıl, 2 ay     
« geri ileri »