Gönlünü Kimseye Kaptırma (Liar's Club #1)

10 puan

Agatha Cunnigton'ın babası ölmüştür. Kardeşinden haber alamadıkları için kalan mirasın yönetimini alan komşuları Agatha'nın kimsesi kalmadığından onu oğlu ile evlendirip mirası almak ister. Agatha ise evi terk etmiş Mortimer Applequist ile evli olduğu yalanını uydurmuştur. Hayali kocası Napolyon'a karşı savaşan,asker olan ve iki aydır kayıp abisi James'i araştırmak için gereken her yere gitmesine izin vermiştir. Fakat kardeşini bulmak için gönüllü olarak gidip çalıştığı hastanedeki kadınlara kocasının evde olduğunu söyler bu yüzden acil bir adama ihtiyacı vardır. O sırada evinde olan baca temizleyicisi Simon'un bu işe uygun olduğunu düşünür ve oyununa onuda dahil eder.

Simon Montague Raines fahişelik yapan annesi yüzünden sokaklarda kötü bir çocukluk geçirmiştir. Oğlunu kurtardığı bir lord onun casus olmasını sağlamıştır.Yalancılar Kulübünde İngiltere hükümeti için hizmet veren sihirbaz lakaplı casustur. Kendisi gibi casus olan arkadaşı James'ın hain olduğunu düşünür ve onu aramaya başlar. James göreve çıkmış fakat ondan haber alınamamış sonrasında ise adamlarının bilgilerinin karşı tarafa iletildiği ortaya çıkmıştır.Adamları ise arka arkaya ölüp,yaralanmaya başlamıştır. Yüklü bir miktar parada James'ın hesabına yatırılınca onun düşmana casusluk yaptığı sonucunu çıkarmak zorunda kalmıştır. Agatha da James'ın hesabını kullanınca onun evine bir baca temizleyicisi olarak girer ve araştırmalara başlar.

Simon evli olmadığını öğrendiği Agatha'nın oyununa katılır. Kendisi gibi sahte kocasından etkilenen konuklar onları davetlere çağırmaya başlar. Agatha kardeşine ülkenin en ünlü casusu Griffin'den gelen şifreli bir mektup görmüştür.Casusu bulabilirse kardeşini de bulabileceğini düşünür.Sosyeteye girebilirse de daha kolay bulabileceğinden kocasına ihtiyacı vardır. Bu yüzden Simon'u ikna eder. Simon ise James'ın sevgilisi olduğunu düşündüğü Agatha'nın onu James'e götüreceğini düşünür ve gideceği partilerde şüpheli listesinde ki isimlere de ulaşabileceğinden seve seve kabul eder.

Agatha Simon'u bir beyefendiye dönüştürmek için uğraştıktan sonra davetlere katılırlar. İkisi de kasa bile kurcaladıkları araştırmalara başlar. Agatha Simon'u hırsız sanarken Simon'da onu James'ın onunla işbirliği yapan metresi sanar. Araya duygular girer. Simon James'ı bulmaya gider ama Agatha'ı bulur.Duygularına rağmen evlenemez.Evlenirse karısı ve çocukları kendisine karşı kullanılabilir,seçim yapmak zorunda kalabilir bundan korkar.
Tam her şey yoluna girdi derken gerçekler ortaya çıkar. Agatha sinirle kocasını öldürür ama bu onun ikiz kardeşi yalanını doğurmasını sağlar. Bir yanda görevler,casusluklar diğer yanda aşk derken sonunda karmaşa nihayet çözülüyor.

Agatha harikaydı bayıldım ona.Casuslukta çok başarılı,başının çaresine bakabilen,kimseye ihtiyacı olmayan,çok zeki bir kadın. Kendisinin bile inandığı yalanları,Simon'u soktuğu haller harikaydı. Simon'u kesinlikle gölgede bıraktı.Eğlenceli bir çiftti ikili.Kitapta yok yok.Casusluk,aşk,mizah,macera ne ararsan var.

Yorumlar
« geri ileri »

0 ile 0 arası yorum gösteriliyor, toplam 0 yorum.
Yorum yazılmamış.
« geri ileri »