Gölge Ateşi (Ateş, #5)

10 puan

Orjinal Adı: Dreamfever
Edisyon Adı : Rüya Ateşi
Yazar Karen Marie Moning
Goodreads Puanı :5/4,47
Puanım :5/4
Orjinal Adı : Shadowfever
Edisyon Adı : Gölge Ateşi
Yazar : Karen Marie Moning
Goodreads Puanı: 5/4,54
Puanım: 5/5

Sonunda Ateş serisi okuyup bitirmiş bulunuyorum. Ama bu serinin gecikmesine neden olan her şeye inanılmaz derecede kızgınım.Bir de serinin iki kitabının başka yayın evinden çıkması yüzünden hem seri gecikti hem de çeviride ki bariz değişikler oldu. Bu çok can sıkıcı idi.

Sanki serideki bazı çevirideki değişiklikler benim gibi seriye uzun zaman ara verenler için inanılmaz yanıltıcı ve sinir edici idi. Özellikle İlk üç kitaptaki Melunlar ve Mukaddesler Unselie ve Selie olmuştu bu beni bir anda kitapdan koparttı. Daha buna benzer çok değişiklikler vardı. Barrons Kitap ve Süs Eşyaları dükkanı ise,Barrons Kitap ve Baloncukları olarak değişti... Balon ve Barrons çok da uyumlu idi doğrusu ve sonra gel de kitaba uyum sağla..Tabii ki bir süre bocaladım ama o kadar güzel bir kitap ki bu bocalamayı atlattım.

Orjinalden okuyan arkadaşlar için bir sorun olmasa da bizler için büyük bir problemdi.
Beşinci kitap da ki çevirmen ise çok marjinal bir çeviri ile beni şoklara soktuğunu söylemem gerekiyor doğrusu.
Kitap da bir de Alem Buysa Kral Benim bölümü vardı ki yerlere yattım okurken.

Beşinci kitap ile seri çeviri sayesinde büyük bir değişim geçirdiğini söylemeliyim.
Hele serinin karizmatik kahramanı bol küfürlü birine dönüşünce önceki kitaplarda çevirinin yumuşatılmış olduğunu anlamış oldum.,

Sadece bu yüzden Rüya Ateşinin bir puanını kırdım. Bu kadar önemli bir seriyi yayınlarken kesinlikle özenilmemiş. İlk üç kitap okunmamış. Artemis Yayınlarında sadece bu iki kitabın haklarının olduğunu biliyorum. Umarım Epsilon Yayınları bu yazara artık gerekli önemi verir diye düşünüyorum.

Bu kadar olumsuzluklara okuma zevkime iki yayın evi tarafından suikast düzenlenmesine rağmen yinede çok büyük bir zevk ile okudum. Rüya Ateşinin sonunu bildiğim için çok isteksiz okudum.Üçüncü kitap çok kötü bir yerde kaldığı için merakla elime aldım ve beni yine uçurdu bu seri.
Çok fazla ayrıntı vermek konusundan bahsetmek istemiyorum sorularımın hepsine Gölge Ateşi'nde cevabını buldum. Umduğumun çok üstünde idi. İddia ediyorum okuduğum en iyi fantastik seri ama ne yazık ki katledildi.

Üçüncü kitapda nasıl hönk!!. diye kalıyorsanız... Dördüncü kitap Rüya Ateşi'nde ah aman Tanrım olamaz da kalıyor.. İşte bu yüzden 4-5.kitapları arka arkaya okumayı seçtim çok acı da olsa kitabı aldığım halde okumadım. Ve kitabın sonuna gelince çok doğru bir karar vermiş olduğumu anladım..

İki kitabın da konusundan bahsetmeyeceğim. Çünkü bu seri alınır sıra ile tek tek güzelce okunur.
Okumanın zevkine varılır.Hele bir de sonradan Gölge Ateşinde seriye katılan İskoç'ları merak ediyorsanız..Barrons ve MacKayla'nın maceralarını merak ediyorsanız.
Çok büyük sürprizler var bu kitapda. Özellikle Gölge Ateşi'nde..
Rüya Ateşi'nin sonunda kalp krizi geçirebilirsiniz dikkat!!!.
Şiddetle Tavsiyemdir!!!!.

http://hulyami.blogspot.com.tr/2014/06/ruya-atesi-ve-golge-atesi-karen-marie.html

Yorumlar
« geri ileri »

0 ile 0 arası yorum gösteriliyor, toplam 0 yorum.
Yorum yazılmamış.
« geri ileri »