Gizemli Sevgili (Greycourt #1)

8 puan

Freya Stewart de Moray'ın ailesini parçalayan ve en büyük abisi Ran'in sağ elinin kesilip on beş senesini eve kapanarak geçirmesine sebep olan Greycourt trajedisinden sonra tüm hayatı değişmiştir. Abisinin arkadaşı Julian Greycourt'un amcası Windemere dükü abisini eve getirmiş ve onun yeğeni Aurelia'yla kaçmaya çalıştığını ama bir anda aklını kaçırıp onu öldürdüğünü söylemiştir. Skandalın üstünden çok geçmeden Freya'nın babası yaşadığı şok nedeniyle hayatını kaybetmiştir. Freya ile iki kız kardeşi halaları ile yaşamaya başlamıştır. Şimdi yirmi yedi yaşındadır. Halası sayesinde Bilge Kadınlar adındaki temeli çok eskilere dayanan gizli bir örgüt için çalışmaya başlamıştır. Bir dükün kızı başka bir dükün kız kardeşi olarak aslında çok güçlü olup Londra elitlerinin en nüfuzlularından biri olup Macha görevini öyle yapması gerekiyordu ancak skandal her şeyi yerle bir etmiştir. Macha olarak görevi Bilge Kadınlar için bilgi, dedikodu, haber toplamaktır. Kendisi ve üyeler kadınlar özgürce yaşayabilsin diye savaş verir. Örgütü bilen ve onların yakılması gereken cadılar olduğuna inanan batıl inançlı bir grup olan Dunkeld'lılar uzun zamandır örgüt üyelerinin peşindedir. Bir görev sırasında yanındaki bakıcı ile peşlerinde birinin olduğunu fark edip o sırada oradan geçen bir arabanın içine girip saklanırlar. Araba abisinin arkadaşı Harlowe Dükü Christopher Renshaw'ın arabasıdır. Christopher ve Julian abisinin en yakın arkadaşlarıydı ve skandalın yaşandığı güne kadar Christopher her gün Freya'yı görmüştür. Günü gelince evlenmeye yemin ettiği Christopher'in abisini terk edip giderek mahvolmasına sebep olduğunu düşünür. Londra'da beş yıldır saklanmayı başarmıştır. Gerçek kimliğinin ortaya çıkacağını düşünürken Christopher onu tanımaz. Abisi trajedi yüzünden mahvolmuş durumdayken onun rahat rahat gezmesine sinirlenir, ona yaptıklarının bedelini ödetmek ister fakat başka problemleri vardır. Bilge Kadınların yöneticileri olan Ulular Dornoch'a geri dönmelerini ister. Freya geri dönüp yardıma ihtiyacı olan kadınları yok saymayı, ataerkil toplumun yanlışlarını düzeltme görevini unutmayı, yakılmak için bulunana kadar saklanmayı istemez. İskoçya'ya geri döner ve yeni cadı yasası yürürlüğe girerse Bilge Kadınlar'ın yeryüzünden silineceğini bilir. Onlarla birlikte bin yıllık tecrübe, gelenek, fedakarlık yok olacaktır. Bunun olmasına izin veremezdi. Onlardan bir ay ister. Yeni cadı yasası fikrine öncülük eden Lord Elliot'un karısı Eleanor geçen yıl aniden ölmüş ailesine haber verilmeden gömülmüştür. Lordun karısının ölümünde bir parmağı olduğuna dair bir kanıt bulabilirse onu durdurabilirdi böylece cadı yasası fikride yok olurdu. Amacı için refakatçilik yaptığı aile ile davete gider ve istemediği Christopher ile karşılaşır.

Christopher'ın yakın arkadaşı Ran, Julian ile yanlarına gelip Aurelia'yla evlenmesi gerektiğini söylemiştir. Evlensinler diye hep birlikte İskoçya'ya gideceklerken Aurelia öldürülmüştür. O gece Windemere dükünün adamlarının Ran'i dövdüklerini görmüştür. Julian kardeşini Ran'ın öldürdüğünü karışmamasını söylemiştir. Christopher arkadaşının öldürmeyeceğini bildiği halde vahşetin etkisi yüzünden donmuş yardım edememiştir. O gece hepsini değiştirmiştir. Julian Ran'ın düşen yüzüğünü vermiştir. Yüzüğü yıllarca saklamıştır. Yüzük suçluluk damgası gibi bir şeydir onun için. Bir zamanlar hem arkadaşlık hem beyefendilik görevlerini yerine getiremediğini ve bir daha aynı şeyi yapmaması, yardım edebilecekken geri çekilmemesi gerektiğini hatırlatır. Skandaldan sonra babası Hindistan'a göndermiş yıllarca yabancı bir ülkede yaşamak zorunda kalmıştır. On üç yıl boyunca düşündüğü tek şey evine dönebilmek olmuştur. Döndüğünde ise büyük bir unvanın kaldığını öğrenmiştir. Ailesini, arkadaşlarını kaybetmiştir. Artık hiçbir yere ait hissetmez.
Dört yıl önce ölen karısını baştan çıkarıp parasını alan adam kendisinden para ister. Eğer vermezse karısına ait mektupları ortaya çıkaracağını söyler. Parayı eniştesinin verdiği davete getirmesini ister. Hep cemiyetten uzak durmuştur fakat karısının anısına saygısı olduğundan gider. Ve orada tekrar Freya ile karşılaşır.
Freya arabasına bindiğinden beri onu düşünmeden edemez. Karısının aklı yetersiz olduğundan evliliği tamamlamak ona yanlış gelmiş, asla gerçek hayat arkadaşı olmamışlardır. Freya yıllardan beri ilk kez canlanmasını sağlanmıştır. Freya'nın meydan okumasına şaşırmış, ilgisini çekmiştir. Şimdiye kadar hiç kimsenin yapmadığını yapmış ona hor gören bir tavırla yaklaşmıştır. Onu öfkelendiren, aşağılayan, kadında kendisini çekenin ne olduğunu, düşmanlığını, neyin peşinde olduğunu merak eder. Büyük bir çekim duyar ve çok geçmeden onu tanır.

Freya'nın çocukluk arkadaşı Aurelia'nın kardeşi Messalina'da arkadaşı Eleanor'un başına ne geldiğini öğrenmek ister. Eski dostların yeniden bir araya gelip barışması, geçmişin sırları, Freya'nın peşinde olanlar, Christopher'in geçmişte yaşadıkları suçluluk duygusu, ikilinin ilişkisi, derken kitap biter. Christopher dünyada kendisi için en kıymetli olan, her şeyden çok sevdiği dişi aslanına kavuşur.

Yazarın diğer kitaplarına göre fazla sönük bir kitaptı. Kitapta çok fazla karakter var ama hepsi yüzeysel. İkili arasında ki ilişkiyi de pek sevemedim.

Yorumlar
« geri ileri »

0 ile 0 arası yorum gösteriliyor, toplam 0 yorum.
Yorum yazılmamış.
« geri ileri »