Gelin (Lairds' Fiancées, #1)

10 puan

Baron Jamison krala vergi borcunu ödemediği için ceza olarak iki kızını İskoç Baron'ları ile evlendirmek zorunda kalır. Bu kral tarafından verilmiş bir cezadır bu yüzden uymak zorundadır. Dört kızından üçü bu durumdan korkar çünkü İskoçya'lının karısını öldürdüğüne dair dedikodular vardır ve seçilenin göz göre göre ölüme gideceğini düşünürler. Baron ise üç kızıyla baş edemez. Tüm kızlarını çok sevse de gizliden gizliye küçük kızı Jamie onun gurur ve neşe kaynağıdır. Aslında öz kızı değildir. Annesi ikinci karısıdır ve hamileyken kocası savaşta ölmüştür. Baronda Jamie'i kendi çocuğu gibi sahiplenmiş herhangi birinin ondan üvey kızı diye bahsetmesini yasaklamıştır. Fazlasıyla büyüleyici bir görüntüsü vardır. O kadar tatlıdır ki insan ona bakarken tüm tasalarından kurtulabilirdi. Bir kere bakanın bile ayaklarını yerden kesebilirdi. Gülümsemesinin bir şövalyeyi atından edebilecek düzeyde oluşuyla nam yapmıştır. Kişiliği de güzelliği kadar etkileyicidir. Evin gerçek hanımıdır. Annesi öldükten sonra bu ağır yükü sırtlanmıştır. Baron tüm sorumluluğu kızına vermiştir. Son derece aklı başında ve sorunsuz biri olduğundan babasını hiç hayal kırıklığına uğratmamıştır. Kusurları da vardır tabi. Nadiren ortaya çıkan öfkesi orman yangını bile çıkarabilirdi. İnatçı bir tarafı da vardır. Ayrıca annesinden miras kalan iyileştirme yeteneğine sahiptir. Sıklıkla birilerini iyileştirmek için gecenin bir yarısı çağırıldığı için babası bu yeteneğinden hoşnut değildir. Baron tüm işleri ile ilgilenen Jamie'i saklar. Eğer onu seçerlerse zor duruma düşecektir. Hatta onun diğer eşinden olduğu için evliliğe dahil olmadığını öne sürer ama korktuğu başına gelir.

O dönemler de İngiliz İskoç düşmanlığı olduğundan herkes kendi halkı ile evlenmek ister. Korkulan savaşçı Baron Alec Kincaid'in savaştaki yeteneği İngiltere'de kulaktan kulağa fısıldanan bir efsane, Highlands bölgesinde ise gurur kaynağı haline gelmiştir. İskoçya'daki en genç toprak sahiplerinden biridir. Evlilik olayından zaten mutsuzdur bir an öce bu işi halledip gitmeye kararlıdır. Gider gitmez kahya Alec'in bir kadına kötü davranmayacağından emin olmak ister. Çünkü ona harika bir hediye verecektir ve değerini bileceğinden emin olmak ister. Kahyanın ip uçları ile Alec menekşe gözlü güzel Jamie'i bulur ve evlenmek için onu seçer. Diğer üç kardeşten Mary'i de Daniel seçer böylece düğünler yapılır ve İskoçya serüveni başlar.

Alec sözlerinin yerine getirilmesine alışkındır karısının da aynısını yapmasını bekler ama karısı ona karşı çıkıp, istediklerini söylemek, yapmak hatta tartışmak ister. Bu durum önce ikiliyi büyük bir sıkıntıya soksa da zamanla ikili değişip orta yolu bulur. İkilinin atışmalarını, maceralarını okurken bol bol güldüm. Böyle sert bir savaşçının yumuşaması beklenmiyor ama çok daha fazlası oluyor. Sevdiğim yazarın sevdiğim bir kitabı okurken çok keyif aldım.

Yorumlar
« geri ileri »

0 ile 0 arası yorum gösteriliyor, toplam 0 yorum.
Yorum yazılmamış.
« geri ileri »