Geçmişi Unut

8 puan

Rutherford Dükü Philip Burgess yakın arkadaşı kendisine ihanet edip nişanlısı ile kaçınca ondan intikamını çok sevdiği kardeşi ile evlenerek almıştır. Ona kur yapıp,sevdiğine inandırmış ve düğünün ertesi sabahı ise her şeyi anlatıp karısını bir kenara atmış ve metresine gitmiştir. Üç yıl boyunca karısı Charlotte'i görmezden gelmiştir. Charlotte de kocası skandallardan ve özellikle onları yaratan insanlardan nefret ettiği için birçok skandala imza atıp,birçok ilişkisinin olduğuna dair dedikoduların yayılmasına izin vermiştir.

Karısının yarattığı skandallar Philip'in hiç umurunda olmamış boşanmayı ise hiç kabul etmemiştir. Fakat altı ay önce aniden karısını sevdiğini fark eder ve sevgilisini bırakıp karısının peşine düşer. Peşinde ki erkeklere aldırmamaya çalışır fakat artık dayanamaz ve kumarhanede başka bir adamın kucağında oturan kendisine ait olan kadını, elleri ve ağzını bağlayıp omzuna atarak kaçırır.Karısının gitmesine bir daha asla izin vermemeye kararlıdır. Diğer erkeklerin aksine o karısının kalbini de ister ve onu sevdiğine inandırmaya kararlıdır.

Karısına boşanmayı kabul ettiğini karşılığında da yeni seçtiği gelini olan dul eski nişanlısına kur yapmasında yardım etmesini ister.
Charlotte nefret ettiği,her emrinin yerine getirilmesine alışkın,ifadesiz,katı,duygusuz,bencil kocasına evlendiği o zayıf kız olmadığını göstermeye kararlıdır. Bu yüzden teklifini kabul eder ve ona iyi bir koca olması için yardım etmeye başlar. Fakat bir süre sonra kocasını başka bir kadın ile görmeye dayanamaz. Vakit geçirdikçe sevdiğini anlar. Bir süre birbirlerini kıskandırma çabalarına girişirler sevdiklerini itiraf etseler de her şey hemen yoluna girmez ama neyse ki düzelmesi uzun sürmüyor.

Aslında güzel bir konusu vardı,güzelde başladı fakat güzelim konu yazarın elinde patlamış. Çok daha farklı ve güzel işleyebilirdi. Bazen olaylar çok detaylı iken asıl önemli konularda fazla geçiştirilmişti. Çoğu olayın ucu açık kaldı kadın karakterin ailesi ile arası bozuktu ne oldu,tüm olayların sorumlusu abisine ne oldu? Biraz gelecek bilgisi iyi olurdu.En önemlisi de geçmişe neredeyse hiç değinilmemişti. Erkek karakterin duyguları iyi yansıtılmıştı ama kadın karakter için aynısını söyleyemeyeceğim.Tüm eksiklerine rağmen kitabın ilgi çekici bir tarafı da vardı.

Yorumlar
« geri ileri »

0 ile 0 arası yorum gösteriliyor, toplam 0 yorum.
Yorum yazılmamış.
« geri ileri »