Geceyi Keşfet

9 puan

Kitap İskoçya kralı Alexander III öldükten sonra ki dönem ile başlıyor. İngiltere kralı Edward'ın desteği ile kral olan John Balliol önce Edward'a bağlı iken daha sonra araları açılmış John mahkum edilmiştir Edward İskoçya üzerinde hak iddia etmektedir. İskoçya ise özgürlüğünü kazanmaya kararlıdır. İşte kitap bu acımasız,zor dönemde geçiyor.

Kyra İskoç annesi ve İngiliz babası ölünce kral John tarafından kalenin leydisi ilan edilmiştir. Kral mahkum edilince de kale İngilizlerin elinde kalır. Kral Edward'ın emri ile kaleyi artık gözdesi Kinsey Darrow yönetmektedir.Üstelik Kyra ile de nişanlanmıştır. Kyra bu evliliği istememiş kurtulmak, hayatını değiştirecek bir şeyler olması için dua etmiştir. Dualarının karşılığı Kinsey yokken kaleye saldırılması ile olur.

Arryn Graham Edward'a bağlılık yemini etmediği için kanun kaçağı bir İskoç şövalyedir. Kinsey'in kuzeni ile kavga etmiştir. Adam aşağı düşüp ölünce Kinsey topraklarına saldırıp binlerce insanı öldürmüştür. Hamile karısına önce tecavüz etmiş sonra içinde olduğu evi yakmıştır. Arryn ise Kinsey'den intikamını almaya kararlıdır. Onu öldürecektir ama onu bulamadığından önce kadınını ve kalesini alır. Onlar gibi masumlara acı vermeyecek merhametsiz davranmayacaktır ama Kinsey'in nişanlısının da huzur içinde yaşamasına izin vermeyecektir.
Fakat Kyra hemen boyun eğmeye razı olmaz. Arryn ile dövüşür,kavga eder,mücadele eder ama bunlar Arryn'ın onunla birlikte olmasına engel olmaz. Kyra özgürlüğünü istediğinden ve Arryn gittikten sonra başına geleceğin ölüm olduğunu bildiğinden orada kalmak istemez. Bu yüzden kaçmaya çalışır, nehirlere düşer, yakalanır, yataklara bağlanır, zorla tutulur. Arryn'ın boynuna bıçağı dayar pederin kılığına girerek dahi kaçar. Hiç vazgeçmez ama Arryn'a karşıda koyamaz etkilenmeden yapamaz.İkili her ne kadar beni sevme deseler de bunu uygulamak o kadar kolay olmaz. Birde yan faktörler ve savaş işin içine girer ama kazanan tabi ki aşk.

Kyra'nın önce sürekli Edwar'ı savunması,Arryn'ın ise onu düşman olarak görmesi, tecavüz olayı kötüydü. Arryn sert mi değil mi belli değil sert olma çabası var daha çok. Yine bir karımdan daha çok seviyorum klişesi olması,kadının o dönemler mal olarak görülmesi, değersiz oluşu gerçeği hoş değildi. Tarihi detaylar yoğun hatta ilk kitaba göre daha fazla,savaş kısımları da öyle. Bu dönem ilgimi çektiğinden bu dönemin tarihi detaylarını okumayı sevdiğimden farklı bakış açısı ile yeniden okumak güzeldi. Yazar tarihi bilgisini konuşturmuş. Çeviri ise ilk kitaptan çok daha iyi. Serinin kapaklarını çok beğendim.. Yazar sanırım sürekli kaçan ve kaçırılan kadın karakterleri yazıyor. Bu detay iki kitapta da sürekli oluyor. Ama ilk kitap kadar iyi değil.
Ayrıca William Wallace ve verdiği mücadeleyi yeniden okumak güzeldi.

Yorumlar
« geri ileri »

0 ile 0 arası yorum gösteriliyor, toplam 0 yorum.
Yorum yazılmamış.
« geri ileri »