Geceyarısı Tutkusu (Tuzak Üçlemesi, #3)

6 puan

Tuzak üçlemesinin son kitabı Geceyarısı Tutkusu, serideki ikiz kız kardeşlerden ilk kitabın kahramanı Violet'ın en yakın arkadaşı Eliza ve yine ilk kitaptan tanıştığımız Violet'ın kocası Adrian'ın kardeşi Christopher, namıdiğer Kit'in hikayesiydi.

Diğer kitaplarda tanık olduğumuz üzere Eliza kültürlü ama sosyetenin en silik üyelerinden biridir. Teyzesi ölüp mirası da ona kalınca, genç kadın Violet'ın da ısrarıyla bu paranın bir kısmını değişimi için kullanmaya karar verir. Bu değişimden sorumlu kişi ise Kit olacaktır. Sosyetenin içinde olmasa da Eliza için uygun kocanın kim olacağı hakkında yol gösterecek olması bir yana, kadını adeta baştan yaratarak diğer insanların onu fark etmesini ve böylece evlenebileceği uygun koca adayını bulmasını sağlayacaktır.

Buraya kadar her şey aslında biraz klişe gelebilir. Öyle de, gerçi ben klişeleri okumayı severim tabi güzel bir şekilde yazılırlarsa. Aslında kitap çok çok kötüydü gibi bir yorum yapmayacağım ama diğer iki kitabın farklı ve eğlenceli konularından sonra bu kitap bana yazarın zaten yazılması gerekiyordu o yüzden yazdım temalı bir çalışması izlemini uyandırdı. Yani ben olabilecek şeyleri tahmin ettim, bu yüzden biraz sıkıldım okurken. Gerçi sayfaları çevirmekte zorlanmadım, yazarın kalemi güzel ne de olsa üstelik çeviri de de takıldığım bir nokta olmadı. Belki beklentim yüksek olmasından belki de çok fazla tarihi aşk romanı okuyan biri olmamdan kaynaklı kitap bana yeterli gelmedi. Kit ve Eliza'dan beklentim çok daha yüksekti. Bağımsız okunabilecek bir kitap. Yine de Kollarımdaki Yabancı ile Gül ve Diken'i görürseniz almanızı tavsiye ederim onları çok beğenmiştim.

Yorumlar
« geri ileri »

0 ile 0 arası yorum gösteriliyor, toplam 0 yorum.
Yorum yazılmamış.
« geri ileri »