Freud'un Kız Kardeşi

5 puan

seymaatasoy.com

Freud'un Kız Kardeşi dünyaca ünlü psikanalist Sigmund Freud'un ve onun dört kız kardeşinin gerçekte de yaşanmış sarsıcı öykülerini anlatıyor. Freud İkinci Dünya Savaşı döneminde Viyana'ya girmek üzere olan Hitler'in yaratacağı yıkımdan kurtarılmak için Londra'ya götürülür. Ona Londra'ya geçmesi için yardım eden kimseler, yanına almak istediği insanların isimlerini bir liste haline getirmesini isterler. Freud o listeye eşi ve çocukları dışında eşinin ailesini, doktorunu, doktorunun ailesini, hizmetçilerini, hatta küçük köpeğini bile yazar fakat dört kız kardeşini yazmaz.

Kitap bu olayla başlıyor. Daha sonra bunun ışında gerçekleşen olaylardan sonra geçmişe, kitabın anlatıcısı Freud'un kız kardeşi Adolfina'nın çocukluğuna dönüyor. Abisi ile çok yakın olan Adolfina'nın yaşlılığına kadar sürüyor.

Ciltli ve şömizli olan bu kitabın kapağı gerçekten muhteşem. Ama ne yazık ki kitabı, kapağı beğendiğim kadar beğenmedim. Freud'un kız kardeşlerini neden almadığını açıklar diye ümit etmiştim ama açıklamadı. Sonu da pek tatmin etmedi. İlgim olmadığımdan aralarında geçen psikanaliz tartışmaları beni sıktı.

Eğer Freud'un hakkında bir şeyler okumak istiyorsanız, ailesi hakkında merak ettikleriniz varsa okunabilir.

10 yıl, 3 ay

Yorumlar
« geri ileri »

1 ile 2 arası yorum gösteriliyor, toplam 2 yorum.
0 kişiden 0 kişi beğenmiş.

Şeyma kitabı sadece bu sorunun cevabı için okuyordum :)
kardeşlerini neden almadı diye ?
şimdi senin yorumunu okuyunca kalakaldım

9 yıl, 2 ay     
0 kişiden 0 kişi beğenmiş.

Ben de onu merak ederek almıştım fakat çoğunlukla olayın geçmişini anlatan bir kitap. Sıkılarak okududum ne yazık ki...

9 yıl, 1 ay     
« geri ileri »