Farkında mısınız ?

8 puan

"Farkında mısınız?", adından ve kapak resminden anlaşılacağı gibi anne ve babaların aile içindeki rollerine ve çocuk gelişimine dair farkındalıklarını artırma düşüncesiyle ortaya konmuş bir kitap.

Yazar, toplumsal değerleri de dikkate alarak, kitabında:
- Anne ve babaların hatalı davranışları,
- Çocukların hataları,
- Çocuklardaki stres nedenleri,
- Büyüklerin sorunları,
- Çözüm önerileri konularına yer vermiş.

Kitapta akademik çalışma bulguları, istatistikler yok. Aslında çoğumuzun bildiği ya da bildiğimizi sandığımız temel konular, konuşma diline yakın bir üslûp ile anlatılmış. Yazarın bu tercihi, daha geniş yelpazedeki bir okuyucu kitlesinin kolaylıkla okuyup anlayabileceği akıcı bir metnin ortaya çıkmasını sağlamış.

Kitabın okunup bir kenara konması veya el altında bulundurulup içindeki uygulama ve önerilere süreklilik kazandırılması okuyucuya bağlı.

İyi bir anne veya babanın, çocuğu ile birlikte kaliteli zaman geçirmesi gerektiği hemen herkesçe bilinen bir husus ama bunun nasıl yapılabileceği kitapta somut biçimde, okuyucuyu da sıkmadan anlatılmış.

Bibliyoterapi, müzik terapisi, Türk Sanat Müziğindeki makamların fiziksel ve bilişsel etkileri gibi ilginç konular da yer almakta.

Okuma hızınıza ve ilgi düzeyinize bağlı olarak, kesintisiz bir okumayla 2-4 saat arasında okuyabileceğiniz, olağanüstü olmasa da kesinlikle okunmaya değer bir kitap. [İçeriği dışında, editöryal açıdan (baskı, dizgi, görsellik, yazı tipi) çok fazla beğenmediğimi ifade etmeliyim.]

Keyifli ve güzel okumalar dilerim...

Yorumlar
« geri ileri »

0 ile 0 arası yorum gösteriliyor, toplam 0 yorum.
Yorum yazılmamış.
« geri ileri »