Evimdeki Yabancı (Sons of Scandal #1)

6 puan

Grace Banbury'nin annesi evlerini kumarda kaybetmiştir. Bunu telafi etmeye yetecek parayı kazanacağına söz verdiği bir not bırakarak evi terk etmiştir. Annesi gibi kumara düşkün erkek kardeşine olanları söylemek için kasaba evlerine gider. Tüm porselenlerin,tabloların olmadığı boş evde kardeşini bulamaz ama evin yeni sahibi Daniel Throckmorten gelir. Evler ve Grace'nin babasından kalan viyola dışında başka bir şeyi daha kazanmıştır. Grace'i.
Grace ile evlenmek isteyen başka bir oyuncu bu teklifi yapmıştır ama kazanan Daniel olmuştur.

Daniel'in ünlü bir besteci ve fakir olan babası ile dük kızı annesinin evliliği skandala sebep olmuştur. Annesi de besteler yapmış fakat onun ki basılmazken babası her geçen gün daha popüler olmuştur. Babası bir gün evinin balkonundan düşüp ölmüştür. Annesinin kocasının ölümünün kendi suçu olduğunu söylediği duyulunca herkes onun öldürdüğüne inanmıştır.
Daniel'in de ailesi gibi skandallarla dolu bir geçmişi vardır. Herkesle her konuda bahse girebilen mali konularda dahi olduğu içinde çok zengin biridir.

Grace'i görür görmez etkilenir.Evlenmeye niyeti yoktur metres arayışında olduğundan bir iddiaya girerler. İki hafta içinde Grace'i baştan çıkarırsa metresi olacaktır. Grace kazanırsa babasından kalan viyolayı alacaktır.
Grace viyolayı satıp ev kiralayabileceğini düşünür.Abisinin mirasını geri kazanmak ister. Daha önce abisinin arkadaşı kendisi ile evleneceğini söyleyerek faydalanıp kandırdığı için abisi artık bir eş bulup mutlu olmasını ister. Grace ise mirası ya da güzelliği için kendisini isteyen biri ile evlenmek istemez. Artık erkeklerin numaralarına karşı akıllandığını söylese de daha iyi bir erkek yapmak için uğraştığı Daniel'den uzak duramaz. Daniel'in ise planları tersine döner Grace'siz yapamaz.

Çok durağan bir kitap.Sıfır olay macera var. Aşk desen öyle yoğun bir duygu yok. Grace'nin evini izleyen bir adam var ortaya çıkıyor ama hiç bir şey yapmıyor bari o biraz aksiyon katsaydı.
Her şeye sebep olan anne hiç ortaya çıkmadı ona ne oldu değinilmedi. İkiliyi de kitabı da pek sevemedim.

Yorumlar
« geri ileri »

0 ile 0 arası yorum gösteriliyor, toplam 0 yorum.
Yorum yazılmamış.
« geri ileri »