Esir Yürek

5 puan

Fahid sekiz yaşındayken anne ve babasının öldürüldüğünü görür. Kendisi de İngitere'den gönderilir. Uzun bir süre korsan gemisinde esir tutulur. Daha sonra da Mısır'da köle olarak satılır. Boyun eğmez,gururlu ifadesinden etkilenen Lord Remington'da çocuklarına göz kulak olup,onları eğitmesi için satın alır. Gittiği evin küçük kızı sekiz yaşında ki Ayrin ona şefkatle dokunan ilk kişi olur. Yıllarca kırbaçlanmış,dövülmüştür. Kızın bu dokunuşu yüreğinde unuttuğu duyguları yeniden ortaya çıkarır.

Ayrin'in annesi doğumundan iki yıl sonra ölmüştür. Babası bir danışmandır. İngiliz hükümeti onu Mısır'a gönderince iki oğlu ve kızı ile oraya yerleşmişlerdir. Ayrin köle olarak evlerine gelen Fahid ile cevap alamasa bile hep konuşur,ona bakan kızlara o benim der ve sahiplenir çok bağlanır. On yaşındayken de dadısı ve Fahid ile pazarda iken kaçırılır. Babası oradan giderse teslim edilecektir. Haber gelmeden ayrılırsa vatan haini ilan edileceğinden,çocukları ülkeye giremeyeceğinden önce çocuklarını gönderir. Vicdan azabını hafifletmek için Fahid'i suçlar. Fahid'i ise suçluluk duygusu zaten yer bitirir. Ne kadar arasa da bulamaz. Sagirah'ını bulamadığı,azap dolu dört yıldan sonra yeni efendisi ile gittiği konağa cariye olarak satılan Ayrin'i görür.

Yıllarca ezilen,dövülen Ayrin tam umudunu kaybetmişken Fahid onu bulur. Kaçırmaya çalıştıkça Fahid kırbaçlanır,kendisi hücreye kapatılır,dayak yerler. En sonunda da köle tüccarına satılır ve Fahid üç kese altın vererek onu kurtarıp babasına götürür.

Fahid'in yeni efendisi bir asilzade Fahid'in de bir asil olduğunu öğrenir.Oğlu yerine koyduğu için onu özgür bırakıp varisi yapar. Artık unvanı,malları Fahid'in olur.
Ayrin on sekiz yaşına geldiğinde bir maskeli baloda Fahid ile karşılaşırlar. İkili İngiltere'de yeniden bir araya gelir. Fahid'in Sagirah'ı büyüyüp,erkeklerin başını döndüren bir güzelliğe bürünmüştür. Ondan uzak duramaz ve yeniden bir araya gelen ikili bu kez aşkla bağlanır.

Ayrin'i beğenen bir kont onunla evlenebilmek için babasını geçmişi ve abilerini ölümle tehdit eder. Onun açtığı sıkıntılar ile uğraşırlar. Fahid korsan avına çıkıp köleleri kurtarmaya çalışır,bir yandan da ailesinin katilini arar. Bir de aşklarının araya girdiği uzun bir mücadele var kitapta.

Küçük bir kızın büyüyüp kadın oluşunu okuduğumuz uzun bir hikaye var. Aslında konu farklı yazarın eline güzel bir malzeme geçmiş fakat betimlemeleri olsun,anlatımı,diyalogları olsun hiç beğenmedim. Çok ağır ilerledi. Araya kaç kitap koydum hatırlamıyorum. Yazar ne bulursa toplamış gibi oradan oraya,her konu her kişi var. Karakterler çok yapmacık özellikle Ayrin hiç ama hiç sevemedim. Tavırlarının dönem ile alakası yok. Özgür değilim diye düşünüp erkek kulüplerine giren bir karakter. Başına buyruk halleri, tüm yaptıkları çok saçma geldi. Sadece konusu ve çektiklerine verdiğim bir puan.

Yorumlar
« geri ileri »

0 ile 0 arası yorum gösteriliyor, toplam 0 yorum.
Yorum yazılmamış.
« geri ileri »