Erken Rüya Zamanlar

8 puan

http://dilarabook.blogspot.com.tr/2018/05/erken-ruya-zamanlar-fatma-erdek-kitap.html

"Zamansa, işte yıllar, işte zaman... Kime, neye, hangi yaraya derman?"

Sıradan bir kurgu ancak insanı bu kadar etkileyebilirdi. Kendi adıma söyleyebilirim ki Fatma Erdek'in bütün kitaplarını okudum ve bu romanı Melekler Zamanı'ndan sonraki favorim oldu.
Geçmişte yaptığı bir hatanın bedelini yıllar boyu ödeyen Nehir ve düşüncelerine, kalbine, yazılarına, sevgisini ifade ediş biçimine hayran olduğum Eser. Bu adam okuduğum en romantik erkek karakterlerden ilk üç arasına girer rahatça söyleyebilirim. Nehir'i, Eser'in çekmesine sebep olduğu acılardan sonra aslında sevmeyeceğim, okurken soğuyacağım bir karakter olarak düşünsem de yıllar, çektiği acı ve pişmanlığı olgunlaşmasına sebep olmuş.
Nehir'in Eser'i terk etmesini, karakterlerin bu sebepten dolayı içlerinde sürekli kanayan yaralarını çok iyi anladım okurken. Eser ne yapsa mübahtır diye düşünüyordum, ama adam aşık gerçekten, kalbinin kırılmasına rağmen kalbini kıran kişiyi yine de nasıl güzel seviyor hala.
Nasıl bittiğini gerçekten anlamadım. Karakterlerin yaşadıkları, birbirlerine olan tepkileri, kendilerini birbirlerinde yeniden bulmalarını okumak o kadar güzeldi ki. Sanki ben sevdiceğime kavuşmuş gibi mutlu oldum onları okurken.
Tabi Nehir'e sadece terk edişi nedeniyle değil aynı zamanda Kaan konusundaki belirsiz tavrından da dolayı sinirlendim. Gerçi belirsiz değildi ama yine de bunu sadece içinde tutarak Eser'in haklı tepkilerini çekti üzerine.
Ah Eser, cidden böyle seven bir adam var mıdır acaba? Yazdığı o mektuplar, aşk acısıyla kavrulduğu zamanları, Nehir'e olan hislerini tarif ediş şekli... Yazar okuması gerçekten çok keyifli olan bir iş koymuş ortaya.
Fatma Erdek kalemi ile tanışmak isteyenlere tavsiye ederim. Sevenleri zaten bu kitabı kaçırmaz diye düşünüyorum.

Yorumlar
« geri ileri »

0 ile 0 arası yorum gösteriliyor, toplam 0 yorum.
Yorum yazılmamış.
« geri ileri »