En Güzel Hediyem (Crown's Spies, #3)

10 puan

Kral George krallığında ki herkesin iyi anlaşmasını sağlamakta kararlı olduğundan Winchester ve St. James aileleri arasındaki düşmanlığa son vermek için evlilik ayarlamıştır. St. James Markisi damat Nathan, on dört yaşındadır. Sürekli ağlayıp babası ile mücadele eden gelin ise dört yaşındadır. Kocasının kucağında omzunda uyuyup, salyalarını akıtırken evlenmişlerdir.

Yıllar sonra Nathan öyle ya da böyle yasal veya değil kararlı bir şekilde gelinini almaya gider. Gelininin on dört yıl önce kontratın okunduğu günden beri görmemiştir. Evlilik kontratının resmen ihlal edilmesine altı hafta vardır. Yanında bir eşe sahip olma fikri ona ancak gece yarısı köpekbalıklarıyla yüzmek kadar çekici gelse de bu çileyi çekmeye hazırdır. Gelini ile bir yıl yaşamanın ardından kontratın sağlayacağı ganimetler, hissedecebileceği her tür iğrenme ve katlanacağı her tür zahmeti karşılamanın da ötesine geçiyordu. Hükümdarlığın kararnamesiyle toplayacağı paralar arkadaşı Colin ile ortaklığını güçlendirecektir. Zümrüt Gemicilik Şirketi giriştikleri ilk yasal iştir ve yürümesini sağlamak konusunda kararlıdırlar. Nathan kötü namlı korsan Pagan adıyla büyük bir efsaneye dönüşmüştür. Düşmanlarının listesi oldukça uzundur. Başına konan ödül bir azizi bile yoldan çıkarmaya yetecek kadar büyüktür. Yakalanması an meselesi olduğundan şirketlerini kurmuşlardır. İkili gizli bir hükümet görevinde ortak olup arkadaş olmuşlardır. Ülkeleri için hayatlarını riske atmışlardır ama amirleri tarafından ihanete uğramışlardır. Geçmiş ihanetler onları eğitmiş ve aşklara ve sonsuza dek mutlu yaşama saçmalığına inanmıyorlardır. Bir St. James asla sözünü bozmazdı ve bu bir onur meselesi olduğundan karısını pencereden kaçırmak için evine gider ama karısını pencereden kaçarken yakalar. Böylece maceraları başlamış olur.

İlk iki kitabı beğenerek okumuştum ve bir önce ki kitapta Nathan'ın gelini olduğu ve almaya gideceğini okuyunca merak etmiştim nihayet okuyabildim. Yıllar sonra Pagan karısını almaya gelir ve hikaye başlar. Sara harikaydı bayıldım ona. Denizşahini'nde yaşadıklarını okurken hemen hemen her yerde güldüm Sara kendini çalışanlara kabul ettirmek ister ama kötü şansı bir türlü izin vermez. Neyse ki içinde ki iyiliği herkes görür görülmeyecek gibi de değil. Yazara bayılıyorum. Kitap sevdiğim kitaplarından, Sara da kadın karakterlerinden oldu. Kitabın tek eksiği sonunun biraz daha uzun olmasını hak etmesiydi. Evli, mutlu bir çift okuyabilmeyi isterdim.

Yorumlar
« geri ileri »

0 ile 0 arası yorum gösteriliyor, toplam 0 yorum.
Yorum yazılmamış.
« geri ileri »