Elveda Güzel Vatanım

8 puan

Cok farkli bir Ahmet Umit romani... Iyi ki okudum... Aslinda bir cok kisi bana sikildigini ve yarim biraktigini soylemisti vakti zamaninda... Eger bir gerilim bekleniyor ise bu romandan beklentiyi karsilamaz tabii..
Ama, Mesrutiyetin ilani ile baslayan Ittihat ve Terakki Cemiyetinin hikayesini okumak bana gene tam olarak bilmedigim, gecmisimize ait cok onemli bir donemi anlamama ve ogrenmeme vesile oldu.
Cumhuriyet"in ilanindan sonra, Pera Palas Oteli"ne siginan eski Ittihatci Sehsuvar"in bir vakitler vatani ugruna terk ettigi sevgilisi Ester"e yazdigi mektuplardan (itiraflardan) olusuyor kitap.
"Olum, sehirlerimizi kaybetmekle baslar, vatanimizi kaybetmekle neticelenir. Peki nedir vatan? Annemizin sefkati, babamizin saclarina dusen ak, ilk askimiz, dogan cocugumuz, dedelerimizin mezarlaridir vatan..."
Gecmisini bilmeyenler bugun cok hatalar yapabilirler, o nedenle tarihimizi tarafsiz ve gercek bilgilerle konu alan, kurgusu da mukemmel olan romanlari okumali ve okutmaliyiz. Iste onlardan biri de "Elveda Guzel Vatanim" bence...

Yorumlar
« geri ileri »

0 ile 0 arası yorum gösteriliyor, toplam 0 yorum.
Yorum yazılmamış.
« geri ileri »