Elantris

9 puan

Bir zamanlar tanrıların şehri olan Elantris on yıldır virane ve kayıpların şehri artık. Eski güzelliğinden geriye çamurlar ve yitikler kaldı. En muhteşem zamanında nasıl bazı insanlar Elantrian olabiliyorsa şimdide Shaod olabiliyorlar ve Elantris'in kapalı kapıları ardına terk ediliyorlar. Kae şehrinin sevilen prensi Raoden'in de bunlardan biri olması ile macera başlıyor.
Kitap üç bölümden oluşsa da ben daha çok ana karakterler açısından gördüm kitabı. Umutsuzluğa kapılmamak için çabalayan araştıran merak eden Roaden, politik karmaşayı idare etmekte usta kendini bilen insanları yönlendirebilecek kadar kendinden emin Sarene ve sadakat duygusu ile insanlığı arasında kalmış olan Hrathen.
Kitapta ki tüm karakterler aslında ayrı ayrı birer hikaye. Her karaktere karşı bazen sevgi bazen nefret hissedebilirsiniz. Bazen ummadığınız kadar güçlü bazen de zayıf yönlerini sergilemekten kaçınmayacak kadar insan olan karakterler.
Politik karmaşanın,güç dengelerinin değişiminin ve halkın duyguların sömürüsünün işlendiği bu kitap iyi bir okuyucu için sadece fantastik bir kitap olmayacaktır.
Son olarak kitabın devamı gelirse hiç şaşırmayın derim ben 😊

Yorumlar
« geri ileri »

0 ile 0 arası yorum gösteriliyor, toplam 0 yorum.
Yorum yazılmamış.
« geri ileri »