Dünün Dünyası

10 puan

Okuduğum en güzel eserlerden biri olup Stefan Zweig'a karşı büyük hayranlık uyandırmış otobiyografi. Otobiyografi demek doğru mu bilmiyorum kitabın sayfaları çoğu romandan fazla akıp gidiyor insan merak etmeden duramıyor.

Stefan Zweig'in naif ve akıcı diliyle onun dünyaya bakış açısından etkilenmemek mümkün değil. Bir de bazı olaylara farkında olmadan tanıklık etmiş olması , maksim gorki, james joyce gibi bilinen yazarlarla hayatının kesişmesini okudukça insan hayret edemeden duramıyor.

Tarihe ışık tutması bakımından böyle hümanist bir kişinin yazdıkları büyük önem taşıyor. hatta bu kitabı sadece bir otobiyografim olsun okunsun değil de, gelecekteki kuşakların nasıl bir dünya vardı benim zamanımda amacıyla yazdığını düşünmekteyim. Zira bir otobiyografi olmasına rağmen Stefan Zweig hiç özel hayatını karıştırmaz işin içine. Ne bir kızla flörtleştiğini ne de karısıyla hikayesini bulabilirsiniz. Stefan Zweig kendini bir roman karakteri yaparak harika bir kitap sunmuştur.

"Bütün dostlara selam gönderiyorum! uzun bir geceden sonra, yeni bir günün doğduğunu da görecekler! Fazlasıyla sabırsız olan ben, onlardan önce gidiyorum."

Yorumlar
« geri ileri »

0 ile 0 arası yorum gösteriliyor, toplam 0 yorum.
Yorum yazılmamış.
« geri ileri »