Düğün (Lairds' Fiancées, #2)

10 puan

Connor Macalister'ın babası ölürken düşmanlarına duyduğu nefreti oğluna bırakmak istemiştir. İntikamını almasını, kalbinde ki nefreti kendi kalbine aktarmasını, koruyup, besleyip, büyütmesini istemiştir. Büyüyüp güçlendiğinde ise kılıcını kullanarak düşmanlara saldırmasını istemiştir. Connor babasına intikam sözü verir. Bir hain vardır ve içlerinde ki haini bulmak görevidir. Sonrada hayatta olanlardan intikamını alacaktır. Şerefli bir adam olduğundan adaleti yerine getirmek için tüm güçlüklere katlanmaya kararlıdır. Babasının katiline duyduğu nefreti hiç bitmemiş intikam için beklemiştir. Babasının ölürken kendisini gönderdiği Alec Kincaid abisi olmuştur ve bu kan davasını bitirmesini istese de vazgeçmez. İngilizlerle anlaşma yapmayı çok istediği için İngiliz bir baronun kızı ile evlenmek üzere olan MacNare'nin nişanlısı Brenna'ı düğün için giderken yolda yakalar. Evlenmeye kararlıdır. Abisinin kızmasına gerek yoktur çünkü müstakbel gelini daha önce üç kez ona evlenme teklifi etmiştir.

Brenna daha kocanın ne demek olduğunu bilmeyecek kadar küçükken kendisine bir koca seçmesi gerektiğine inanmış ve Connor'a evlenme teklif etmiştir. Başka bir adamla evlenmek için yola çıkar evleneceği adam hakkında anlatılan korkunç hikayeler onu endişelendirir. Gaddar bir adamla evlenmek istemez. Babasını bu seçimden vazgeçirmek için çok uğraşmıştır ama başaramamıştır. Bu evlilik babasının İskoçya'da nüfus sahibi olmasına yardımcı olacaktır. Babası onu sever ama güç ve nüfus sahibi olmayı daha çok sevdiğinden evlilikten kaçamaz. İstemediği evliliğe neden mecbur edildiğini bir türlü anlamayıp eve dönmek ister. Ancak Tanrının kaderini değiştirebileceğini düşünürken kaderi değişir. İki kez daha çocukken yaptığı evlenme teklifini reddeden adam son teklifine yanıt vermeye gelmiştir. Onun hayatta olduğuna bile inanmaz, çok yaşlı olabileceğini düşünürken karşısında fazlasıyla etkileyici bir savaşçı bulur. Brenna bu yolculuğa evlenmek için çıkmıştır ve damat değişse de evlenmiştir. Önce kocasına karşı direnir, hemen kabullenmez. Neden evlenemeyeceklerine dair yüzlerce sebep sıralar, Connor ile kimsenin o güne kadar konuşmaya cesaret edemediği kadar konuşup, eleştirir ama direnmeyi bıraktıktan sonra yolculuk keyifli bir hal alır.

Connor intikam için yaptığı evlilikte aslında gelininin ne kadar güzel olduğunu, kendisini ne kadar etkilediğini fark eder. Zaten görür görmez güzelliğine vurulmuş, gözlerini alamamıştır. Brenna'nın güzelliği onu esir etmiştir.Bu az bulunan hazinenin kucağına düştüğünü düşünmüştür. Brenna ise önce istemediği adama daha sonra büyük bir aşk, bağlılık duyar, onun amacı için elinden geleni de yapar.

İntikam için başlayan evliliğin büyük bir aşka dönüştüğü bu kitaba bayıldım. Brenna o kadar komik, özgün bir karakter ki kitabı bambaşka bir hale getirdi çok sevdim.
Ayrıca Gelin kitabında ki Alec ve Jamie de var çocukları ile birlikte. Onları okumakta ayrı bir keyifti.

Yorumlar
« geri ileri »

0 ile 0 arası yorum gösteriliyor, toplam 0 yorum.
Yorum yazılmamış.
« geri ileri »