Daima Aşk (Forever Trilogy, #1)

10 puan

Ellery Lane yirmi üç yaşındadır. Annesi kanserden ölmüş on altı yaşındayken de ona kanser teşhisi konmuştur. Babasının annesi içinde yaşadığı aynı acıyı tekrar yaşamasına katlanamayıp bileklerini kesmiştir. Ama babası ilk kez eve erken dönmüş onu kurtarmıştır. Bir yıl kemoterapiden sonra hayatına devam etmiştir. Alkolik babası da on sekiz yaşındayken içtiği gecelerin birinde kendi kusmuğunda boğularak ölmüştür. Bütün hayatını annesinin ölümünü atlatamadığı için sürekli sarhoş olan babasına bakarak geçirdikten sonra insanlara yardım etmek onda alışkanlık haline gelmiştir. Aş evinde gönüllü olarak sürekli çalışır. Üniversite de iken erkek arkadaşı Kyle ile tanışmıştır. Sevgilisi iş bulduğu içinde New York'a taşınmışlardır. Müzik şirketinde yarı zamanlı bir işte çalışıp bir galeri için resim yapar. Dört yıldan sonrada sevgilisi biraz ara vermek istediğini söyleyerek onu terk eder. Yalnız kalmaktan korktuğu için arkasından yalvarır ama sevgilisi gider. Küçük bir depresyondan sonra kabuğundan çıkıp yaşamaya karar verir. Arkadaşının belki beyaz atlı prensinle karşılaşırsın diye çıkardığı kulüpte bir çiftin kavga ettiğini görür. Kadın tokat atıp gider ve etkileyici bulduğu bu bay yakışıklıyı içkiyi çok kaçırıp kulüpten atılırken görür. Ayakta duramayan yakışıklının evine gidemeyeceğini düşünerek evine götürür. Connor Black ile böylece tanışmış olur. Connor kusunca kıyafetlerini çıkarıp yatırır ve yanında uyuyakalır. Sabah kahve ve akşamdan kalmalığa iyi gelecek bir tarif yaparken Connor onu yatıya kalmama kuralını bozan misafirlerden sanar. Ertesi günde bir not gönderir ve teşekkür için insanların girebilmek için aylar öncesinden rezervasyon yaptırdıkları bir restorana yemeğe davet eder. Şoförü gelip alacaktır. Elle erkeksiz yaşamaya karar vermiştir. Connor kaba,otoriter ve kadınlara saygısı olmayan biridir. Fakat o restorana gitmek istediği için kabul eder ve gider böylece arkadaşlıkları başlamış olur.

Connor Black şirketlerinin CEO'sudur. Babasının şirketini yirmi sekiz yaşında eline alan otuz yaşında bir mega milyonerdir. İlişki olayına karşıdır. Her istediğini elde eder ve ne isterse onu yapan biridir. On sekiz yaşındayken terk ettiği kız arkadaşı intihar etmiş ve onu sorumlu tutmuştur. Ondan sonra hiçbir kadına aşık olmayacağına,duygusal bir ilişki yaşamayacağına yemin etmiştir. Kadınlarla birlikteyken hiçbir şey hissetmez,onları kullanıp terk eder.

Connor emirlerine karşı gelen küçüklüğünden beri yemediği dondurmayı,asla yemeyeceği sosisliyi,pizzayı yediren,yalın ayak yolda yürüyen,gece vakti kumsalda peşinde koşturan,kendisi sürekli sinirlendiren Elle'i çok istediği halde karşı koymaya çalışır.Diğer kadınlara davrandığı gibi davranmaktan korkar.Elle farklıdır. Daha önce hissetmediklerini hissettirir. Gece gündüz tek düşünebildiği odur. Elle'nin ise kaba,kontrol manyağı,kendini beğenmiş olarak gördüğü Connor teyzesi ve eniştesi ölünce onu kollarında teselli eder,tek kalmasına izin vermez,yaralanınca koşup yalnız bırakmaz,cenazeye götürüp hep yanında olur. Onun yanında daha ilk andan kalbine hakim olamaz,nefesi kesilir. Arkadaşını hemen kıskanmaya baslar ve çok geçmeden aşık olur. Arkadaşlıktan sonra ilişkileri başlar Connor onun sonsuzluğudur. Connor'un ise Elle için yapamayacağı şey yoktur. İstemesi yeterlidir fakat mutlulukları kısa sürer. Elle'nin barışmak isteyen sevgilisi ortaya çıkıp Elle'nin kanser olduğunu ve tedavi olmadığını söyleyince Connor deliye döner. Sevdiği,hayatını geçirmek istediği kadının öleceğini öğrenir onun yüzüne bile bakmak istemez ve ayrılık gelir. Fakat sevgisi ağır basar tedavi sürecinde hep yanında olup onunla birlikte ağlar,acı çeker ve sonunda atlatmayı başarırlar.

Kitabı Elle'nin bakış açısı ile okuyoruz ama keşke Connor'da olsaydı. Elle'nin güçlü oluşu,inatçılığı,farklı halleri,baskın Connor'a ezilmeyip ondan daha baskın olması çok güzeldi. Connor'un sevgisi Elle'nin resimlerini üç katı fiyatına alıp o yanında olmadığında kendisini ona yakın hissetmek için odasına asması,bileklerinde ki izlerin
neler atlattığını ona hatırlattığı için üzülmesi. Elle'nin bu izleri kapatmak için sol eline Connor diğerine sonsuzluk sembolü dövmesi yaptırması çok güzeldi.Arkadaş oldukları dönemde yaşadıklarına ayrı sonrasında yaşadıklarına ayrı bayıldım harikaydı.

Yorumlar
« geri ileri »

0 ile 0 arası yorum gösteriliyor, toplam 0 yorum.
Yorum yazılmamış.
« geri ileri »