Da Vinci Şifresi (Robert Langdon, #2)

9 puan

Da Vinci Şifresi, okuduğum ilk Dan Brown romanıdır.Çok hoşuma gittiği için diğer kitapların okumuştum. Da Vinci Şifresi, kurgu olarak Dijital Kale, Melekler ve Şeytanlar, Kayıp Sembol ve Cehennem ile aynı şablona sahip.

Harvard Üniversitesi'nden Simge Bilim Profesörü Robert Langdon, Pariste iş gezisindeyken, gece yarısı, Louvre Müzesinin yaşlı müdürünün ölü bulunduğu haberini alır. Langdon ve Müdürün torunu olan çok yetenekli Fransız kriptoloji uzmanı Sophie Neveu, cesedin etrafındaki izleri takip ederek bu garip esrar perdesini aralamaya çalışırlar. Büyük usta bu sırrı herkesin görebileceği bir yere, ünlü eser Mona Lisa tablosuna gizlemiştir.

Çok ilgi çekici bilgilerle dolu. Bu kitabı okuyacaklara tavsiyem Tapınak Şovalyeleri ve Leonardo Da Vinci hakkında siraz araştırma yapmaları. Yoksa ne neydi diye çok şeyi anlamakta zorluk çekebilirler.

Kitap Hristiyan dünyası için bir bomba olsa da Müslümanlar için çok anlaşılır bir yapıya sahip. Hz. Muhammed'in soyu bilindiği üzere en küçük kızı Hz. Fatma'nın oğulları Hz. Hasan ve Hz. Hüseyin'in torunları üzerinden devam ediyor.

Yorumlar
« geri ileri »

0 ile 0 arası yorum gösteriliyor, toplam 0 yorum.
Yorum yazılmamış.
« geri ileri »