Cesur Gardiyan

7 puan

Yüzbaşı James Trevillion dikkat etmesi gereken saf ablasını gözden kaçırınca tecavüz eden adamı neredeyse öldürecek kadar dövmüştür. Adamın babası sulh hakimi olduğundan tutuklama kararı çıkarmışlardır. James'de babasının zoru ile şehirden kaçıp süvariler birliğine katılmıştır. On iki yıl emrindeki adamları yönetip zorlu görevlerde çalışmıştır. Peşine düştüğü haydut atını vurunca atı üzerine düşmüş ve bacağı sakatlanmıştır. Wakefield Dükü onu kurtarmıştır. Şimdi ise dükün gözleri görmeyen kardeşi Leydi Phoebe'nin korumalığını yapar.

Phoebe doğuştan kör değildir. On iki yaşına kadar görüşü gayat normal olmuştur. Günün birinde görüşü bulanıklaşmaya başlamıştır. Şimdi ise tamamen kördür. Abisi dünyanın her yerinden doktorlar getirmiştir. Her tedavide bu kez olur diye umutlanmış, sadece birazcık görmeye bile razı olup yalvarmıştır ama birazcık bile olmamıştır. Bütün manzaralardan mahrumdur. Bu yüzden abisi onu korumak için tehlikeli olduğunu düşündüğü hiçbir yere göndermez, sürekli kontrol altındadır. Aniden kaçırmaya çalışanlar ortaya çıkınca daha fazla korumacı olur. Phoebe artık bu duruma dayanamaz. Her hareketi önceden planlanmadan, engellenmeden yapma hakkı ister. Artık nefes alamaz hale gelmiştir. Gitmek istediği yere gidebilmek, kur yapan bir beyefendiyle tanışmak, evlenmek, çocuk sahibi olmak ister.
Saldırılar devam eder ve James Phoebe'i korumak için yeterli olmadığını düşünerek onun tüm ısrarlarına rağmen istifa eder.

James Phoebe için önce yoldaş, dost olur. Hem özgür olmak hem de James'ın hayatına geri dönmesini ister. Gardiyanıyla özgür olmasına imkan yoktur ve onsuzda mutlu olması mümkün değildir. Bir evlenme teklifi alır ama kabul etmez. Çünkü o James değildir. Hayatında ona ihtiyacı olduğunu o olmadan bir yanının hep eksik kalacağını anlar. Tekrar kaçırılınca James kaçıranlar bulununcaya kadar emniyette olacağı konusunda kimseye güvenmeyeceğinden Phoebe'i abisinin bile bilmediği bir yere ailesinin evine götürür ve böylece ikili yalnız vakit geçirmeye başlar.

James Phoebe'i mutlu etmek ister. Ona hayatında ki her şeyden daha çok değer verir, onun için cinayet işlemeye ölmeye hazırdır. Hayatının anlamı haline gelir. Farklı sosyal mevkilerde olmaları, aralarında yaş farkı olması önemini kaybeder. Kalbi aklına baskın çıkar. Phoebe'i dünyasından kaybederse güneş de gökyüzünden kaybolacakmış gibi hisseder. Onsuz nasıl yaşayacağını bilemez. Onu sever ve sonsuza dek sevecektir.
Kaçırılmalar, kaçırılmanın arkasındaki kişi derken kitap biter ve ikili için artık yalnızlık yoktur.

Kitaptan daha büyük beklentim vardı ama umduğum gibi olmadı. Montgomery dükünü merakla bekliyorum.

Yorumlar
« geri ileri »

0 ile 0 arası yorum gösteriliyor, toplam 0 yorum.
Yorum yazılmamış.
« geri ileri »