Cesaretin Var mı?

10 puan

http://kitaptutkum.blogspot.com/2013/02/how-to-serisi-cesaretin-var-m-vicky.html

Alıntılar ve ayrıntılı yorum blogumdadır.

Shelbourne Dükü Tristan, düklüğün devamlılığı adına evlenmeye karar vermiştir. Onun için evlenmek sadece varis anlamına gelmektedir. “Aşk evliliği mi, o da ne?” modunda etrafta gezmekte ve kendisine mantığına uygun bir eş seçmeye çalışmaktadır. Ama ne yazık ki bu konuda pek başarılı olduğu söylenemez. Özellikle de gazetelerin onun sosyetenin en gözde bekarı ilan etmesinden beri yerden 29 dantel mendil, 5 oğlak derisi eldiven ve de 12 fil dişi yelpaze toplamıştır. Bu durumdan sıkılan Dük, yine gelin avına çıktığı bir baloda Bayan Tessa Mansfield ile tanışır.


İlk karşılaşmalarını kahkahalarla okuyacağınızdan eminim -ki ben öyle okudum-. Her ikisi de birbirinden etkilenmiştir ama yok illa dile getirmeyeceklerdir! Dük, Tessa’nın bir çöpçatan olduğunu öğrenir öğrenmez bu iş için onu tutmaya karar verir. Sonuçta kendisine gelin aramakta başarısız olmuşken bu işi ustasına bırakmak en iyisidir. Yalnız son kararı Dük verecek diye bir kural vardır. Tessa, bu durumda sadece fikirlerini söyleyecek ve hiç bir şeye karışmayacaktır. Olaylar bu çerçevede ilerlerken ikilimizde birbirleriyle yakınlaşmaktadır. Her ikisi de kıskançlık krizlerini ve duydukları ilgiyi saklaya saklaya bir hal oldular! Özellikle de Dük’ün annesinin Tessa’ya bir koca bulma görevini Tristan’a vermesi sonrası erkek karakterin yaşadığı kıskançlık krizlerini okumak çok zevkliydi.

Aynı şekilde Tess de çoğu yerde Tristan’ı kıskandı. Gelin adaylarıyla sohbetleri sırasında genç kız çok zor anlar yaşadı. Bir yandan görevi olan damada aşık olmakla bir yandan da eski geçmişi ile zor anlar yaşayan Tess, Tristan’ın gelini olabilecek midir? Hikayenin hem duygusal bir yönü hem de mizah yönü vardır. Özellikle de Tristan’ın arkadaşı Hawk’ın olduğu diyaloglar çok daha komikti.

Kitap kesinlikle tavsiye edilir!!

Yorumlar
« geri ileri »

0 ile 0 arası yorum gösteriliyor, toplam 0 yorum.
Yorum yazılmamış.
« geri ileri »