Cennet (Second Opportunities, #1)

10 puan

http://dilarabook.blogspot.com.tr/2017/11/cennet-second-opportunities-1-judith.html


Cennet, McNaught'un neredeyse tarihi aşk romanlarının tadına varabileceğim bir kitap oldu.

Kitap oldukça uzun bir zaman diliminde geçiyor. Bu açıdan başlarda beni oldukça sıksa da sonradan, özellikle kitabı bitirince anladım ki hiçbir kısmı gereksiz olmayan, anlattığı şeyler ve gösterdiği anılar ile karakterleri iyice sindirmeme sebep olacak şekilde yazılmıştı.

Barcroft mağaza zincirlerinin varisi Meredith bir partide Matt adında bir işçi ile tanışır. Önü parlak, idealist, yakışıklı, karizmatik yani ne ararsanız vardır kendisinde tabi kızımız onu hiçbir şeyi yokken sever. Birbirlerine aşık olurlar, tabi asıl olay bununla bitmiyor. Araya giren on bir yıl, insanı deli eden bir babanın araya girip yaptığı fitne fesatlıklar derken kitabın asıl olaylarına bayağı bir sonra dahil oluyoruz. Ben bu yüzden geçmiş dönemlerinde bayağı bir sıkılmıştım ama okursanız siz benim yaptığım hatayı yapmayın.

Bana göre kitapta verilen her ayrıntı ve olay dozundaydı. JM'nin sadece özellikle bir sonraki kitabı Kusursuz'da da yaptığı, kötü olayların ve yaşanmışlıkların hemen son iki bölüme sıkıştırılarak çözülmesiydi. Ve Matt ve Meredith'in o kadar uzun süren ayrılığından sonra ben birlikte oldukları son sahnelerin daha uzun sürmesini beklerdim daha doğrusu isterdim.

Herkes hayatında bir defa Matt Farrell gibi bir karakteri okumalı derim ama maalesef Epsilon sağolsun kitabın baskısını bulmak bayağı zor ki bende uzun bir süre aramanın sonucunda kitabı elde etmiştim.

Meredith'in evlerden ırak babası haricinde her şeyin mükemmel olduğu bir kitaptı. Yorumda fazla bir şeye değinmek istemedim aslında çoğu yorumda benim bahsetmediğim bir sürü şeyden bahsedilmiş tabi şahsen meraktan öğrenmiştim sonra pişman oldum. Demem o ki bu kitabı hiçbir olayı öğrenmeden bir şekilde okuyun. Ama ne yapın edin okuyun özellikle romantik kitapları seviyorsanız.

Yorumlar
« geri ileri »

0 ile 0 arası yorum gösteriliyor, toplam 0 yorum.
Yorum yazılmamış.
« geri ileri »