Cennet (Second Opportunities, #1)

10 puan

Meredith Bancroft'ın babası Bancroft mağazalar zincirinin sahibidir. Meredith küçükken dişleri telli, şaşı, gözlüklü ve zengin olduğu için dışlandığından kötü hissettiği bir çocukluk dönemi geçirmiştir. Babası Philip ona bir yetişkin gibi davranmış ve bir yetişkin gibi davranmasını istemiştir bu yüzden yaşıtlarına uyum sağlayamamıştır. Annesi ünlü bir oyuncudur ve babası ile boşanmıştır. Babası bunun annesinin sadakatsizliği olduğunu söylemiştir. Geleneksel yaşama, değerlere önem veren babasına göre annesi sadece kendisini düşünen, sadakat gibi sorumluluk duygularından yoksun biridir. Meredith'ın de annesi gibi olmaması, rezalete adının karışmaması için elinden geleni yapmıştır. Ailenin kadınları gibi yararlı işler yapan, dürüst ve doğru bir insan gibi yetişmesini istemiştir. Boşandıktan sonra annesini hiç görmemiştir. Meredith büyüdükçe güzelleşmiş eski halinden eser kalmamıştır. Yıllarca babasının istediği gibi giyinmiş, davranmış, istediği okullara gitmiştir. Bu şekilde yaşadıktan sonra üniversite konusunda uyuşmazlık yaşamışlardır üstelik tek hayali olan mağazanın başkanı olmak için çalışmasına izin vermemiştir. Babasına göre bu hak yalnızca erkek torununun olabilecektir. Bu olay Meredith'in babasına isyan etmesi ile sonuçlanır ve gittikleri kulübün kutlamasın da babasının uzak durmasını söylediği ama çok etkilendiği Matt Farrell ile yakınlaşır. Bu yakınlaşmanın sonu bebek olunca ikili evlenir.

Matt çelik fabrikasında çalışan, boş zamanlarında tamircilik yapan, üniversitede gece derslerine devam eden azimli biridir. Hayallerini gerçekleştirmek için ihtiyacı olan parayı kazanabilmek için
Venezuela'ya gidip çalışması gerekmektedir. Bu problem önce ikili arasında sıkıntı yaratmasa da araya giren Meredith'in babası sonunda ikiliyi ayırır ve tam on bir yıl ayrı kalmalarına neden olur.

Yıllar sonra Matt hedeflerine ulaşmış ve çok zengin olmuş bir şekilde döner. Meredith ise hayali olan mağazada çalışmaya başlamıştır üstelik çocukluk aşkı ile birliktedir hayatı yolunda iken Matt ile aslında boşanmadıklarını öğrenir. Yıllar sonra yeniden bir araya gelen ikili yanlış anlaşılmaları, kalp kırıklıklarını onarıp yeniden mutlu olmaya çalışır.

En sevdiğim yazarın en sevdiğim kitaplarından. Matt bayılıyorum ona. Tekrar tekrar okuduğum kitaplardan.
Meredith'in babasına az laf söylememişimdir kendisi çok daha fazlalarını hak etmiştir. Tek kelimeyle harika bir kitap.

Yorumlar
« geri ileri »

0 ile 0 arası yorum gösteriliyor, toplam 0 yorum.
Yorum yazılmamış.
« geri ileri »