Cennet Gibi (Smythe-Smith Quartet, #1)

8 puan

http://dilarabook.blogspot.com.tr/2017/06/cennet-gibi-smythe-smith-quartet-1.html

Aslında Julia kitapları içerisinde en beklentisiz başladığım kitap bu oldu çünkü özellikle arka kapak yazısından sonra sevmediğim tipte bir erkek karakteri bekliyordum. Fakat öyle olmadı aksine kitap ilk cümlesinden beni aldı götürdü. Karakterler in elbette kusurları var ama bunlar daha çok onların insan olduğunu hatırlatan türden. Özellikle Marcus'u çok sevdim.

Marcus ve Daniel arkadaştan çok kardeş gibidirler. Ve Daniel kötü sonuçlanan bir düello sonucu yurt dışına kaçmak zorunda kalınca Marcus ona, kalan son evlenmemiş kız kardeşi iyi bir evlilik için gözeteceğine söz verir. Bu yolda kızımızdan habersiz kaçırdığı damat adaylarını saymıyorum bile. Honoria içinse Marcus hem iyi bir dost hem de neredeyse aileden sayılan biridir özellikle uzun yıllar boyu tatillerini beraber geçirdikleri için. Ve ikilinin yolu bir ara ayrılsa da Cambridge'de tekrar kesişir. Sonrası ise bol sakarlıklar, eğlenceli diyaloglar ile muhteşem tatlı aile üyeleri ve tabi kızımızın bir Smythe Smith olmasından dolayı korkunç müzikalden bir parça taşıyor. Demek istediğimi Bridgerton serisini okuyanlar çok iyi anlayacaktır : ))

Marcus ve Honoria çiftinin birbirlerine olan aşkları biraz arka planda kalmış sanki, aralarındaki sevgiyi ve dostluğu daha çok hissettim. Kitabın sonlarına doğru iki karakterimiz arasında yaşananlar da biraz zorlama geldi itiraf etmeliyim ama yine de olaya giren beklenmeyen bir karakter o kısımları kurtardı. Yazım açısından kesinlikle diğer kitapları kadar akıcıydı ve komedi unsuru kitap da bolca vardı bu yüzden hiç sıkılmadan okudum.

Herhangi bir çeviri hatası ile karşılaşmadım ve orjinal kapak kullanılmasını çok beğendim serinin devamında olduğu gibi.

Yorumlar
« geri ileri »

0 ile 0 arası yorum gösteriliyor, toplam 0 yorum.
Yorum yazılmamış.
« geri ileri »