Cazibenin Efendisi (Brotherhood of the Sword/MacAllister #2)

8 puan

https://dilarabook.blogspot.com.tr/2017/12/cazibenin-efendisi-brotherhood-of.html

Serinin ilk kitabı Arzunun Efendisi'ni okumuş ve oldukça beğenmiştim. Benim için üzücü olan ilk kitap ile ikinci kitabın hiç alakası olmaması oldu seri olarak. Yani kötü değil aksine çok beğenerek okuduğum bir kitaptı ama galiba seri bu kitaptaki karakterlerden devam edecek. Onları görmek güzel olurdu.

Braden MacAllister, klanına gittiğinde bütün kadınları bir kiliseye kapanmış halde bulur. Bunun nedeni ise kadınların klanlar arasındaki bitmek bilmeyen kan davasına bir son verilmesini istemeleridir. Bu eylemin mimarı Maggie'nin kendi ve diğer klanın erkeklerinin nefretini kazandığını söylememe gerek yoktur herhalde.

Braden, ailenin ve tüm İskoçya'nın en çapkını ile yakışıklısı olarak Maggie'yi bu direnişten vazgeçirmeye çalışsa da karşısındaki kadın onun dış görünüşünü hiç önemsememektedir. Tabi bu sadece dışarıdan görünendir.

Bu tarz tarihi aşkları okumayı çok seviyorum. Özellikle Maggie karakterine bayıldım, tarihi aşk kitaplarında yer alan en çılgın karakterlerden biri oluyor kendisi. Zeki, mantıklı, kök söktüren... Braden zaten herkesin ayaklarına kapanmasına alışık biri olduğundan aynı durumu yaşamayınca bayağı bir şaşırıyor doğal olarak. Bu şekilde Maggie dikkatini çekiyor. Kendisi yakışıklı olmasının yanı sıra ara bulucu biriydi ağabeyleri gibi ateşe körükle gitmiyordu.

Braden'in kardeşlerine bayıldım. Serinin devam kitaplarında yer alıyor hepsi. Sin en beklediğim, biri daha var ama onu söylersem hepten spoiler olur o yüzden kapıyorum ağzımı.

Çeviride gözüme takılan bir şey var mı hatırlamıyorum, benim için oldukça akıcıydı. Tabi ilk kitap daha bir yoğun gelmişti bu kitap daha çok hareketli ve karakterler sürekli bir yerde olduklarından bazen keşke daha çok vakit geçirseler değişik biçimde demedim değil.

Yorumlar
« geri ileri »

0 ile 0 arası yorum gösteriliyor, toplam 0 yorum.
Yorum yazılmamış.
« geri ileri »