Bülbül

10 puan

Yazarın sıkı bir takipçisi olarak bu kitabını da çok beğendiğimi söylemeliyim. Savaşı, savaşta hayatta kalmanın mücadelesini; sevgi, aile, kardeşlik bağlarıyla harmanlayan Kristin Hannah bu kitabıyla yine harikalar yaratmış. İkinci Dünya Savaşı dönemin de, Fransa'da yaşayan, birbirinden farklı iki kız kardeş Viann ve Isabelle'in hikayesini anlatan Bülbül Nazilerin Fransa'yı işgali, Yahudi soy kırımı, savaş sırasında yaşananları, verdikleri mücadeleyi yazarın başarı kurgusu ve bir o kadar da akıcı anlatımıyla film izliyormuş gibi okudum. Savaşın sadece cephe de olmadığını, geride kalan kadınlarında bu savaşta aşklarıyla, korkularıyla, cesaretleriyle var olduğunu kanıtlayan kadın hikayelerini okumak ayrı bir güzeldi. Okumak isteyen varsa hiç düşünmeden okumasını şiddetle tavsiye ediyorum.
#alıntı
*
Esir kamplarında ne öğrendim ,biliyor musun Vian "diye sordu Vian ona baktı "Ne Isabella " "Kalbime dokunamadılar .Beni değiştiremediler Bedenimi ilk günlerde paramparça ettiler Ama kalbime dokunamadılar
*
Bu uzun hayatımda tek bir şey öğrendi isem o da şudur: Aşkta kim olmak istediğimizi, savaşta ise kim olduğumuzu keşfederiz.

Yorumlar
« geri ileri »

0 ile 0 arası yorum gösteriliyor, toplam 0 yorum.
Yorum yazılmamış.
« geri ileri »