Bu Adamın İtirafları (This Man, #3)

7 puan

Jesse Lusso'nun terasında dizlerinin üzerine çöküp evlenme teklifi ettikten iki hafta sonra kitap düğün günüyle başlar. İkili tanıştıktan iki ay sonra Manor'da evlenir.
Ava bütünüyle Jesse'yi ele geçirmiştir. Onsuz hayatına devam edemezdi. Tüm ihtiyacı olan Ava'dır. Yıllardır kalbi kullanışsız gereksiz, bir işe yaramıyordur. Ava'ya baktığında artık mutlulukla büyüyordur. Kalbi onu sevmek için yaratılmıştır. Kalbinin atmaya devam etmesinin sebebidir ve kalbi sadece Ava için çarpacaktır. Onu yanına çivilemek, sonsuza kadar yanında tutmak ister. Bir bebeğin bunu sağlayacağını düşünür bu yüzden Ava'nın doğum kontrol haplarını saklamıştır. Bunu Ava'nın çalışmaktan vazgeçmesi için mükemmel bir bahane olarakta görür. Ava ise kesinlikle bir bebek istemez. Gençtir ve ilgilenmek istediği bir kariyeri vardır. Jesse hakkı olmamasına rağmen zorba, mantıksız, zorlayıcı yöntemleriyle hayatını altüst eder. Evlenir evlenmez bu aralarında soruna sebep olur ve Ava bebeği aldırmak ister. Bu isteği fazla sürmez ve ikili mutlu bir şekilde ikizlerinin doğmasını bekler hale gelir.
İkiz haberi Jesse'yi etkiler onunda ölen ve ölümünden kendisini sorumlu tuttuğu bir ikizi vardır. Jesse'nin geçmişi yavaş yavaş ortaya çıkar, ikili mutludur, tatile giderler. Sorunlar eksik olmaz. Ava'nın kaza yapmasına sebep olurlar, tehdit mektupları alır. Jesse'nin karısı ile ilişki yaşadığı için düşmanı olan ve Ava'ya aşık Mikael rahat durmaz. Ava'nın çalıştığı iş yerini alır, onun hakkında bilgi almak için iş arkadaşını kullanır. Bu yetmezmiş gibi peşlerine düşen Ava'nın takıntılı müşterisi Jesse'nin eski karısı ve ölen kızının annesi çıkar. Aile dostlarının kızı on yedi yaşındalarken hamile kalınca aile adları lekelenmeden evlenmeleri istenmiş Jesse de ikizinin ölümünden sonra ailesi ile arasının düzeleceğini umarak evlenmiştir. Hiç mutlu olmamıştır ve kızı üç yaşındayken hayatının en büyük hatasını yapmış amcasının sevgilisi ve kızının annesi olan Sarah ile birlikte olmuş amcasına yakalanmışlardır. Aklını kaybeden amcası kızları alıp gitmiş ve araba kazasında hepsi ölmüştür. Her şeyin sorumlusunun yanlış kararı olduğunu düşünüp kendisini suçlamıştır. Hayatı boyunca sevdiği herkes trajik bir şekilde ölmüştür. Yine yanlış bir karar verip her şeyi berbat eder diye korkar. Hayatına yeniden umursadığı biri girince ruh hastası bir kontrol manyağına dönüşür. Bu yüzden aşırı korumacı ve endişelidir. Mutluluğu hak etmediğini düşünse de Ava onun kurtarıcısıdır. Günahlarından arınmasının yoludur. İlacı Ava'dır. Yaralanma, büyük acılar sonunda her şey ortaya çıkar ve yıllar sonra ki eğlenceli, mutlu finalle kitap biter.

Gereksiz uzun kitaplar olsa da seri güzel, keyifli bir finalle bitti. Kat Sam ikilisi ve ilişkileri de bol bol var ve sonunda onlarda kendi mutluluğunu bulur.

Yorumlar
« geri ileri »

0 ile 0 arası yorum gösteriliyor, toplam 0 yorum.
Yorum yazılmamış.
« geri ileri »