Bir Sır Saklı İçimde

9 puan

http://dilarabook.blogspot.com/2018/07/bir-sr-sakl-icimde-julie-berry-kitap.html

Kitap türünün diğer örneklerine nazaran oldukça farklı. Historical romance diyebilirim sanırım. Gizem de araya serpiştirilmişti. Anladığım kadarıyla roman Amerika kıtasındaki kolonilerden birinde geçiyor. Tarih net değil. İnsanların zor iklim şartlarında hayatını sürdürmeye çalıştığı ve küçük köyler halinde yaşadıkları bir yer. Tabi kitapta sadece Roswell Üssü'nü görüyoruz.
Judith, iki yıl önce kaçırıldıktan sonra evine döndüğünde herkes ona onu kaçıran kişinin dilini kesmesi yüzünden sırt çevirir. Sanki bir suçluymuş gibi, kendi annesi dahil herkes onu görmezden gelir, cadı muamelesi yapar. On sekiz yaşında bir genç kız olarak, onu en çok da sevdiği erkeğin kendisini fark etmemesi, üstelik başka biriyle evlenecek olması üzer.
Lucas'a dair hislerini tarif ediş şekli gerçekten çok güzeldi. Tabi Lucas'ı sevdiğimi pek söyleyemeyeceğim. Judith'in onu nasıl sevdiğini iliklerime kadar hissederken aynı şeyi onda pek görmedim. O da onu görmezden gelmeyi seçen biri oldu. Kasaba için önemli bir dönüm noktasında parmağı olmasaydı Judith'in hayatı muhtemelen ölene kadar görmezden gelinerek geçecekti.
Bağnaz toplumlarda, özellikle tarihin gerideki dönemlerinde kadınlar cadı görülerek kolayca yakılıyordu. Vücutlarında olan bir ben bile buna sebep olabilirdi. Böyle bir toplumu Judith'in gözünden okumak sinirlerimi oldukça gerdi. Daha kötü şeylerde başına gelebilirdi kızın. Yazar yine insaflı bir olay örgüsü ele almış.
Tekrar konuşmaya çalışmak için verdiği mücadele, okumayı ve yazmayı öğrenmek istemesi, sürekli kötü davranışlara mazur bırakılması ve kendi evinde köle olması bile onu yıldırmadı. Alın size gerçekten örnek alınmayı hak edecek bir karakter.
Tabi gizemli noktası ne diyeceksiniz işin. Kaçırılmasının ardındakiler ki yıllar önce en yakın arkadaşıyla kaybolduğunda kasabaya bir tek o sağ dönebildi. Onu kim kaçırdı, arkadaşını kim öldürdü, hepsinin sebebi aynı kişi mi yoksa olaylara dahil olan başka biri mi vardı?
Düz bir olay örgüsü ile ilerlememiş yazar. Bazen Judith'in düşüncelerine, bazen geçmişten bir sahneye, bazen de asıl zamana geri dönmeyi tercih etmiş. Başlarda okuması bir değişik geldi ama alışınca keyifli oldu.

Yorumlar
« geri ileri »

0 ile 0 arası yorum gösteriliyor, toplam 0 yorum.
Yorum yazılmamış.
« geri ileri »