Bir Leydinin Sırları (Windham #5)

9 puan

https://dilarabook.blogspot.com.tr/2017/12/bir-leydinin-srlar-dukes-daughters-2.html

The Duke's Daughters serisinin ikinci kitabı Bir Leydinin Sırları, kesinlikle ilk kitabı Aşka Davet'ten daha güzeldi benim için. İki kitabın konusu da tarihi aşklar açısından değişik olsa da bu kitabı hem daha akıcıydı, hemde Maggie'nin en sevdiğim kadın karakterlerden biri olması dolayısıyla daha çok sevdim.


Maggie, gayrimeşru olmalarına rağmen aileye kabul edilen iki üvey kardeşten biridir. Windham soy adını taşımasına ve ailesini çok sevmesi, aynı zamanda sevilmesine rağmen onlardan sakladığı bir sırrı vardır. Bu gizemin belgeleri çalınınca, Maggie ailelerine daha öncesinde bir konuda yardım eden Benjamin Hazlit'in kapısını çalar.


Çiftimiz normalde birbirlerinden hoşlanmasalar da, eh ne demişler, büyük aşklar nefretle başlar.


Benjamin, mükemmel bir erkek karakterdi. Maggie ile aralarında önce sahte, sonra da gerçeğe dönen elektrik öyle güzel yazılmıştı ki karakterlerin yerine kendimi koyabildim. E tabi bunda çevirinin de etkisi büyük. Erkek karakterimiz, sosyetede üyelerinin kirli sırlarını keşfeden, para karşılığı onlara istedikleri bilgileri ya da kişileri getiren biridir. Haliyle onu kullansalar da, fazla seveni yoktu. Maggie'nin ondan istediği normalde yapmayacağı bir şey olsa da, yine de kendisi gizeme ve tabi ki Maggie'ye karşı koyamaz.


Maggie'nin favorilerimin arasına yerleşmesine sebep olan şey ise vefakarlığıydı. Uzun zaman içinde tuttukları ve yaşam tarzı, Benjamin'in hayatına girmesiyle tepe taklak oldu. Kitabın sonunda öğrendiğim şeyler ile ona olan sevgim daha da arttı.


Windham ailesini de tarihi aşklarda aradığım aile tipindendi. Birbirlerine bağlı, her üyesinin ayrı merak uyandıracak kişiler olmaları... Bu kitaptan sonra ise Maggie'nin kız kardeşi Evie'nin hikayesinin yolunu büyük bir merakla gözlüyorum.


Yukarıda bahsettiğim gibi kitap oldukça akıcıydı. Çevirisi çok güzeldi. Okumaya başladıktan sonra meraktan elimden bırakamadım. Karakterlerle cidden bütünleştim okurken. Hele romantik sahneleri daha bir pür dikkat okudum. Çok güzel yazılmışlardı.


Martı Yayınları umarım bu serinin devamını ve ana seri Windham'ı yakın zamanda çıkarır. Özellikle tarihi aşk okuyucularına mutlaka tavsiye ederim.

Yorumlar
« geri ileri »

0 ile 0 arası yorum gösteriliyor, toplam 0 yorum.
Yorum yazılmamış.
« geri ileri »