Bir Dükün Kalbini Titretecek On Bir Skandal (Love By Numbers, #3)

10 puan

Yazarın diğer serisinin ilk kitabı olan İntikam Ateşi'nde Lady Penelope Marbury’nin nişanlısının aşık olduğunu nişanının bozulduğunu okumuştum. Anlatılan o aşk hikayesini merak ettim. Bu serinin ilk kitabında da Juliana ortaya çıkmış kardeşler tanışmış ve Juliana sosyeteye tanıtılması için gerekli dersleri almış hatta Leighton Dükü ile bir kitapçıda tanışması anlatılmıştı.Daha sonra ki karşılaşmalarını aralarında geçenleri ise bu kitapta okumuş oluyoruz.

Juliana İtalyan bir tüccarın kızıdır. Annesi oğullarını ve kocasını bırakan düşmüş bir İngiliz markizidir. Daha sonra babası ve kendisini de bırakmış, babası ölünce de üvey abilerinin yanına gelmiştir.
Abisi Ralston Markisinin evinde ki balodan bahçeye çıktığı sırada bir lordun saldırısına uğrar. Adamı vurarak kaçmayı başarır ama saklanmak için girdiği araba Leighton Dükünün arabası çıkınca işler iyice karışır.
Simon gerçek kimliğini bilmeden önce Juliana'ya gayet iyi davranırken kimliğini öğrenince bu durum değişir. Konumunu unutmamasını, hatta metresi bile olabileceğini söyler. Juliana ise Londra'da kalıp düke ve onu yargılayan, annesine benzediğini söyleyen tüm insanlara gördükleri kişiden daha fazlası olduğunu kanıtlamak için kalmaya karar verir. Fakat skandallardan tabi ki uzak duramaz.

Simon kibir dükü diye anılır. Resmi,düzenli,ilgisiz,unvan takıntılı biridir. Skandaldan uzak durmak için elinden geleni yapar. Kardeşi ile ilgili sır duyulursa ailesinin saygınlığı kalmayacaktır. Aile adına leke sürmemek, dedikoduları önlemek için kusursuz bir eş ister. Bu yüzden bela mıknatısı,aklına geleni hemen söyleyen,korkusuz Juliana'dan kesinlikle uzak durmalıdır.
İkisi de birbirinin dize getirilmesini ister. Bu yüzden Juliana ile bir iddiaya girerler. Juliana soğuk bir dükün bile tutku olmadan yaşayamayacağını kanıtlayacaktır. Simon ise direnerek itibarın daima kazanacağı dersini verecektir.
Zaten ilk görüşte birbirinden etkilenen ikili bir de iddia için Juliana sayesinde sık sık bir araya gelince Simon ne kadar uzak durmak istese de duramaz. Sonrasında ise Simon'ın nişanlı olması nedeniyle kavuşamama durumları ortaya çıkar ve kitap skandallar ile dolu bir kitap haline gelir.

Juliana'nın Simon'ı getirdiği aşık adam durumu okunmaya değer kitabın başında ki hallerinden eser yok. Bu durumu okumak çok keyifliydi. Önce Juliana'ı pek sevemedim Penelope'e taktığı üzüm ismi, yaptıkları hoşuma gitmese de daha sonra toparladı. Beğenerek okudum.
Önce ki kitapların karakterlerinin de sık sık yer aldığı güzel, akıcı bir kitaptı.

Yorumlar
« geri ileri »

0 ile 0 arası yorum gösteriliyor, toplam 0 yorum.
Yorum yazılmamış.
« geri ileri »