Bir Çapkını Baştan Çıkarmanın Dokuz Yolu (Love By Numbers, #1)

10 puan

Leydi Calpurnia Hartwell bir kont kızıdır. Sosyeteye takdimi başarısız olmuş, erkekler tarafından göz ardı edilmiştir. Yine kötü geçen bir balodan sonra Ralston Markisi ile karşılaşır. Londra'nın en kötü şöhretli çapkınlarından biri olan Gabriel St. John evliliğe dair umudu olmayan Callie'i teselli edince Callie Gabriel'den etkilenir. Yirmi sekiz yaşına geldiğinde hala on yıl önce karşılaştığı Gabriel'i unutamamıştır. Artık kız kurusu olarak anılır.
Bugüne kadar itibarını korumuş, kurallara uymuştur. Ama artık yaşadığı sıkıcı hayattan başka bir hayat yaşamaya karar verir. Leydilerin yapmaması gereken maddeler ile dolu bir liste hazırlar.
Kendisi ile ilgili söylenenlerden sonra pasif bir kız kurusundan daha fazlası olduğunu kanıtlama işine girişir. İlk iş olarak Gabriel'in evine gider.

Gabriel'in ikiz erkek kardeşi vardır. Anneleri onları terk etmiş yokluğunda babaları ve kendileri çok acı çekmiştir. Anneleri yeniden evlenmiş ve Venedikli bir tüccardan kızı olmuştur. Onları da terk etmiş ve ölünce kızının abilerine gönderilmesini istemiştir. Bir anda bir kız kardeşe sahip olan Gabriel onu sosyeteye takdim için hazırlayıp evlendirmeye karar verir. Bunun için birini aradığı dönemde kapısına hatta odasına gelip kendisini öpmesini isteyen
Callie'i bir şartla öper. Kardeşinin takdimi için yardımcı olacak kusursuz ünlü leydi olması şartı ile.

İkili böylece bir araya gelmiş olur. Callie bir yandan Gabriel'n kardeşini sosyeteye hazırlarken bir yandan da listesinde ki maddeleri yapar. Bu maddeler yolunu hep Gabriel ile kesiştirince Gabriel'in listeden haberi olur ve bir süre sonra birlikte yapmaya başlarlar. Aralarında ki çekim gittikçe artar. Gabriel yavaş yavaş değişmeye başlar. Fakat Callie'nin istediği aşkı verebilecek kadar değişmesi için aşması gerekenler vardır.

Kitabı da yazarı da sevdim. Akıcı, sıkmadan ilerleyen, olayların eksik olmadığı, eğlenceli, güzel bir kitaptı. Yan karakterler ile dolu dolu bir kitap olmuştu. Sonra ki kitapları merak ediyorum.
Ayrıca kitabın ismi ne alaka dokuz madde dışında uyan tek bir durum yok. İsim yanlış düşünmeye sebep olsa da neyse ki okumaya başlar başlamaz gerçek durum ortaya çıkıyor.

Yorumlar
« geri ileri »

0 ile 0 arası yorum gösteriliyor, toplam 0 yorum.
Yorum yazılmamış.
« geri ileri »