Benimle Saklan

8 puan

Çiftlik sahibi olan kovboy Zeke'nin yaşadığı Battle Ridge kasabası artık boş evlerle doludur. Çoğu ev ya kiralık ya satılıktır ama kiracıda alıcıda azdır. İşletmeler kapanır, aileler mallarını satıp göç eder. Diğer çiftlikler para kaybedip, satılıp tatil merkezi yazlık evlere dönüşürken Zeke kendisine ait yeri istediği şekilde tutabilmek için çok çalışır. Zeke'nin uzun zamandır evi ile ilgilenen çalışanı gider. Unutulan bir çiftliğe ağır şartlarda çalışacak bir kadın bulmak zorundadır. Adamları ile çiftlikte çok ağır çalışır. Yemeklerini hazırlayacak, kıyafetlerini temizleyecek, evi temizleyecek birine ihtiyaçları vardır. Çalışanı gittiğinden beri üç kadın gelmiş hiçbiri yerini tutamamıştır. Evli, orta yaşlı, kovboylara karşı ilgisiz bir kadın arar.

Carlin Reed kendisini takıntı haline getiren Brad’den kaçar. Polislere şikayet etmesine rağmen ona değil polis Brad'e inanmışlardır. Bu yüzden hayatını kökünden değiştirmiş, işini bırakmış, yaşadığı yerden taşınmıştır. Tüm kaygılarını ortada bırakmıştır üç aydır yeni bir işte bir şirketin faturalandırma bölümünde çalışır. Bu kez Brad aramamış daha önce yaptığı gibi evine de gelmemiştir. Nereye gittiğini nerede çalıştığını öğrenme ihtimali yoktur kendi kendine bunu tekrarlayıp durur. Öğrenmemesi için taşınırken tüm önlemleri almıştır. Kimseye söylememiş, çok dikkat etmiştir. Postalarını bile evine değil uzak bir postaneye yönlendirmiştir. Brad'in ilgisini başka şeylerin çekeceğini umut etmiştir. Fakat belalısı Brad onu zaten bulmuştur ve uygun anı bekler. Carlin'in yağmurluğunu giyen iş arkadaşını o sanar ve öldürür. Carlin Brad'in kendisini öldürmek istediğini anlayınca yeniden kaçar ve yol onu Battle Ridge kasabasına getirir. Daha önce en tuhaf yerlerde bile iş bulmuş, aklına bile getirmeyeceği işler yapmış, seçici olmamayı öğrenmiştir. Mola verdiği yerde iş bulunca kalıp çalışmaya başlar. Kış yaklaşınca patronu maaşını ödeyemeyeceğinden yardımcı arayan kuzeninden Carlin'i işe almasını ister. İkili ilk görüşte birbirinden etkilenir ama atışmadan duramazlar. Genç ve güzel bir kadın çiftlikte tehlike altında olurdu ama Zeke dayanamaz ve Carlin'i işe alır.

Böylece ikili aynı evde yaşamaya başlar. Carlin hayatta kalmak için savaş verir. Aslında yaşamaz, hayatı çok uzağında tutar, kimseye yaklaşmamaya, değer vermemeye çalışır. Kimsenin de kendisine değer vermemesi için uğraşır. Arkasını kollamayı, açık göz olmayı, silah kullanmayı öğrenmiştir. Yaşamadan hayatta kalmak için, Brad onu tüm erkeklerden uzaklaştırmıştır. Kendi iç sesine bile güvenmemesine neden olmuştur. Buna yaşamak denmezdi. Brad'den korkmaya, hayatını bu şekilde kontrol etmesine tahammül edemez. Kara bulut gibi hayatına yapışmıştı. Etrafında ki insanlarla bağ kurmak, sevip sevilmek ister. Zeke karşı hissettiklerine karşı koymuştur ama artık dayanamaz. Brad'ın çizdiği sınırların hayatını işgal etmesine daha fazla izin vermemeye karar verir. Ölüme çok yaklaşınca da artık karşı koymamaya karar verir ve Zeke ile duyguların karışmayacağı, her an gidebileceği bir ilişkiye başlarlar. Belalısı tabi ki boş durmaz. Carlin kovboylardan uzak durması konusunda uyarılsa da dinlemez gidip bir kovboya aşık olur. Zeke ise bugün her kimse yarın her kim olacaksa olsun Carli'e aşık olur.

Çok hareketli bir kitap olmasa da güzeldi.

Yorumlar
« geri ileri »

0 ile 0 arası yorum gösteriliyor, toplam 0 yorum.
Yorum yazılmamış.
« geri ileri »