Beni Uzaklarda Arama

9 puan

Asır gibi uzun gelen (aslında 2 ay) bir süreden sonra historicala dönüş yapmak mükemmel. Özellikle böyle iyi kitapla.

Maalesef ki geç keşfettiğim bir kitap oldu. Kardeşim sağolsun öyle bir kötüledi ki vakit kaybı olur diye düşünmüştüm. Artık hangi kafada okuduysa bunu bilemiyorum resmen hakkını yemiş kitabın. İyi ki diğer yorumları da göz önüne almışım. Hatta kitap zevkimin uyuşmadığı bir kaç kişi ile bile uyuşmuş gördüm.

Bu kadar ara verdim diye midir bilmiyorum, o kadar eğlenceli bir kitaptı ki ara vermek bile zor geldi. Özellikle tarihi romanlarda böylesine eğlenceli, doğal ve ağdalı anlatımdan uzak bir kitap okudum mu hatırlamıyorum. Bir çok yerde tarihi roman okuduğumu unutup günümüz aşk romanı okuyor gibi hissettim. Tabi ki bu historical için bir eksi olarak düşünülebilir ama ben çok hoşlandım. Allah'ım demek ki o dönemde de normal konuşan insanlar varmış (ya da olduğunu düşünen bir yazar varmış) diye çokça geçirdim içimden :D

Molly ve Harry arasındaki diyaloglar çok güzeldi. Ama en çok kızın dik durmasını ve erkeğin odun olmamasını sevdim. Tabi ki uyuzluk yaptığı yerler oldu. Özellikle geçmişten tanıştıkları ve birbirlerine gıcık oldukları düşülünce. Zaten ismi de bu açıdan çok uygundu. Birbirlerini tanıyorlar ama aslında hiç tanımıyorlar. Bu bir hafta da yakinen tanıma fırsatı buluyorlar.

Gerçi şu göz rengine takılmadım değil. Sanki kız kahverengi gözlü de gün ışığına çıkınca mavi oluyor. Tuhaf bir karar veremediler. Zaten rahmetli anası içinde bir yerde yaşıyormuş gibi bahsetti. Oralara az daha dikkat edilse çok iyi olurmuş.

Farklı bir lezzet arayanlar şansını Kieran Kramer de deneyebilir (:

Yorumlar
« geri ileri »

0 ile 0 arası yorum gösteriliyor, toplam 0 yorum.
Yorum yazılmamış.
« geri ileri »