Beni Senden Kurtar

10 puan

Leydi Brenna evlenmeyi reddetmiş ve manastıra girmeyi istemiştir. Babası Baron Lecrowdan bunu hoş karşılamamış bir yıl önce onu kuleye hapsetmiştir. Kadınların resim yapmasına karşı çıkılsa da o resim yapar. Herkes dini resimler yaptığını bilse de aslında erotik resimler de yapar. Yaşadığı yerde ki rahipten yardım alarak resimlerini satar. Bu sayede de İtalya'ya gidip manastıra girecektir. Hem özgürce resim yapabilecek hem de ailesinden uzaklaşmış olacaktır. Çünkü babasından hiç sevgi görmemiş kardeşleri tarafından hep kullanılmıştır. Yüzünde çocukluğundan kalma bir iz vardır. Saçını ise kardeşini bir talibinden kurtarmak için kesmiştir. Kendisini çirkin,değersiz hisseder.
Kaçmasına sayılı günler kala kardeşi babasının tutsak alındığı haberini verir. Babası düğün merasimine pusu kurmuş infazcı da onu rehin almıştır.
İnfazcı James Vaughn Montgomery Kontu'dur. Kralın emriyle kaçakçıları,asileri yok eder. Kraliyete bağlı korsan gemisi var. Kardeşinin ise nişanlısıdır.

Kardeşi evlenmek istemez. Kontun son karısını öldürdüğü, bir adamı çıplak elle öldürebildiği, canavar olduğuna dair söylentiler vardır.
Ailelerinin güvenliği için Brenna'nın kendi yerine evlenip gece kontu öldürmesini ister. Bunun için şeytanın gözü adlı özel bir bıçak verir. Köpek yardımıyla oradan kaçıp İtalya'ya gidebilmesini sağlayacaklardır. Brenna bunu kabul etmez. James gelinini almaya gelince kardeşinin korkusunu görür onunla yapamayacağını anlar ve gelinin kendisi olduğunu söyler. James ise inanır, bu evliliğin olması gerekir.
Kasabanın limanı Baron Lecrowdan'ın idaresindeydi ve evlilikle James'e geçecekti. Kaçakçılardan denetlenmesi, bölgeye huzur getirmesi için evlilik ayarlanmıştır. Ve evlilik gerçekleşir. Ama Brenna James'i bıçaklayınca kırbaçlama ve boynunu vurdurma cezası alır. Kırbaçlanır. Gerçekten bu olur ama ölmekten son anda kurtulur. Kaçmak ister fakat prangalanır.
Hayatını zor kurtarmışken kardeşleri hala plan için Brenna'ı kullanma derdindedir. İnsanlar dedikodusunu yapar, hain olduğunu düşünür.
James onu sindirmek evcilleştirmek ister. Brenna ise itaat etmek istemese de ailesinin güvenliğini de içeren bir anlaşma ile uysal olmaya söz verir. Bir anda kendisini hep gitmek istediği yerde bulur.

James'in başka bir amacı daha vardır.Kralın asılmasını istediği uygunsuz Kralın sevgilileri resminin ressamını bulmak. Ressam kadındır hem de Brenna. Bu bilgi başlarına bela açar ve ikiliyi bambaşka yerlere götürür.

James'in geçmişinde de acı olaylar var bu ve Brenna'nın tüm fedakarlığına rağmen ailesinin yaptıkları üzücüydü. Brenna cesur bir karakterdi ikiliyi sevdim. Nefret aşk arasında duygular değişti durdu ve aşk zamanla oldu ve güzel oldu.
Farklı bir konuydu sürekli bir olay vardı. İlk defa bir kadının başına bunlar geldi. Akıcı bir kitaptı. Türünün iyi örneklerinden.

Yorumlar
« geri ileri »

0 ile 0 arası yorum gösteriliyor, toplam 0 yorum.
Yorum yazılmamış.
« geri ileri »