Beni Seç (The Selection, #1)

Profil Resmi
8 puan

Resim, video ve daha fazlası için linki ziyaret edin :))
http://www.kitabisevda.com/2013/02/beni-sec-kiera-cass.html
35 kız ve bir Prens, gerisini siz düşünün. Kedi kavgası kaçınılmaz, tırnaklar için törpü ister misiniz?

America Singer, geniş boşlukları olan bir kast sisteminde büyüyen bir 5. Kendisi yetenekli bir sanatçı, 6'dan bir çocuğa ölesiye aşık: Aspen. Hem ailesine yardım için, hem de Aspen'in isteği üzerine her nesilde Prens için düzenlenen ve eş seçmesi için yapılan bir kurada yer alıyor. Hiç tanımadığı bir dünyaya ayak basıyor. 35 kızla istemediği bir yerde bir kuş misali tutsak tutuluyor. Üstelik hayatı her zamankinden daha zor ve ölüm tehlikesi her zamankinden daha fazla! Kalbi de kırık.

Kitap Açlık Oyunlarına çok benziyor, amma velakin onun sertliğinden yoksun. Saray hayatı ise donuk. Yaratılan dünya bizimkine çok benzer; uçaklar, telsizler, televizyonlar var. Ama aynı zamanda derin bir kast ve krallık sistemi, açlık hüküm sürüyor. 4. dünya savaşını atlatmış, Amerika'nın kalıntıları üzerine kurulmuş bir ülke Illea.

Kitabın ilk başında önce oradaki hayatı tadıyoruz. Gece çıkma yasakları, sınıf atlama telaşı, açlık... America (İsim beni öldürecek) ve Aspen kitabın başında favoriniz oluyor ama sonra Maxon ile tanışıyorsunuz. America ile aralarında hoş bir diyalog var: gülüyorsunuz, heyecanlanıyor ve sonra geriliyorsunuz. Onlar şakalaşırken sırıtmama engel olamadım.

35 kız olur da peki rekabet olmaz mı? Her zaman ki gibi bir baş cadı var. Ama kitapta çok derin içeriden bir suikast, hayati tehlike yok. Tüm tehlike dışarıdan.. Asiler... Sarayın tüm ahalisi biraz sığ olsa da özlerinde hepsi çok iyi.

Kitabı heyecanlı buldum, kurgusu hoştu. Arada sıkıldığım anlar oldu, hiçbir karakterden hoşlanmadığım anlar da oldukça çoktu. Erkekleri özellikle yetersiz buldum. Maxon'un ve America'nın buluşmaları bir yerden sonra aşırıya kaçtı ve kitabın sonu ise kesinlikle beni tatmin etmedi. Ama aralarında geçen konuşmalar çok eğlenceliydi. O göz kırpmaları ise beni yordu. Eş olmadan arkadaş, anladım ama... America'nın kararsızlığı ise bir yerden sonra yordu. 2. kitap olan Elit'i merakla bekleyeceğim. Çünkü ortalık çok kızıştı son 6 kız!


Kast sistemi: Aklımda kalanlar bunlar, eğer hatırladıklarınız varsa lütfen yorum bırakın tamamlamak isterim :)

1
2
3
4: Öğretmenler/eğitimciler
5: Sanatçılar (Açlık sınırındalar)
6: Hizmetçiler( Açlar)
7
8: Evsizler
---Asiler

Kapağa bayıldığımı söylemiş miydim? Burada kısa bir video bulabilirsiniz :))
İlk tepkim: O Elbise mavi değil miydi o.O

Yorumlar
« geri ileri »

0 ile 0 arası yorum gösteriliyor, toplam 0 yorum.
Yorum yazılmamış.
« geri ileri »