Beni Öptüğün Gece (Smythe-Smith Quartet, #2)

10 puan

İlk kitaptan Honoria'nın abisi Daniel Smythe-Smith, Winstead kontudur. Sarhoş olduğu bir gece iskambilde hiç kimsenin yenemediği arkadaşı Hugh'ı yener. Fakat Hugh hile yaptığını söyler ve düelloya davet eder.Rakibi önce kendisini vurunca oda niyeti bu olmasa da karşılık verir. Fakat yana attığı halde ıskalar ve Hugh yaralanıp topal kalır. Hugh'un babası ise Daniel'i öldürmek ister ve tehdit edince gitmek zorunda kalır. Üç yıl boyunca nereye giderse gitsin tehditler aklından çıkmaz. Hep arkasını kollayıp kimseye güvenmemeyi öğrenir. İngiltere'ye ayak basamayıp,ailesini bir daha göremeyeceğini kabullenmişken Hugh İtalya'da onu bulur ve artık eve gelebileceğini söyler. Oda ailesinin her yıl yaptığı geleneksel müzikal sırasında döner. Kulakları dönmemeyi dilese de geldiği için mutludur. Müzikalde kuzenlerinden olmayan kişi dikkatini çeker ve görür görmez etkilendiği kadının peşine düşer.

Anne Wynter'ın sevdiği adam kasabanın en gözde bekarı ve en önemli ailenin oğludur. Kendisini sevdiğini söyleyerek kandırıp birlikte olmasını sağlayan adamdan evlilik teklifi geleceğini düşünür. Fakat onun asla öyle bir niyeti olmadığını hatta nişanlandığını öğrenir.Yıkılmış halde iken kendisini korumak için adamın yüzünü yaralayınca da aileleri öğrenir. Ailesini utandırmış,mahvolmuştur. Kardeşlerinin de evlilik yapma şansını elinden almamak için babalarının verdiği karara uyar. Tanıdığı herkesle bağını koparıp,asla geri gelmemek üzere oradan ayrılacaktır. Hiç var olmamış gibi olacaktır. Çaresizce kendisine buldukları işe gider ve ismini değiştirir. Son sekiz yılını ise fark edilmemeye çalışarak geçirir. Böyle bir durumda iken korkunç müzik yapan,meşhur Smythe Smith müzikalinde son dakika hasta olan piyanisti Sarah'ın yerini almak sorunda kalır. Sarah'ın üç kız kardeşinin mürebbiyesi olduğundan başka şansı yoktur. Hemen kaçmak isterken de Daniel'e yakalanır.

Bir erkeğin onu fark etmemesi için ölü olması gereken bir güzellikte olan Anne Daniel'i büyüler.Onu hemen öper ve ertesi günde onu görebilmek için halasının evine gider. Onun için kuzenleri ile sık sık vakit geçirmeye başlar.Hatta yakın olabilmek için kırsalda ki evinde kalmalarını bile sağlar.
Yılları kendisinden koparıp alınmış,düşmanları olan bu ikili bir süre hangisinin düşmanın sebep olduğunu bilmedikleri tehlike ve problemlerle uğraşır. Tüm engellere rağmen birde araya aşklarının girdiği eğlenceli bir macera başlar.

Daniel gülmeyi baya seven,eğlenceli biriydi. Açıkçası onun asabi bir halde döneceğini düşünmüştüm. Kitapta baya eğlenceli ve beklediğimden daha hareketliydi.Sadece aileler ile ilişkiler eksik kalmıştı. Özellikle Daniel'in döndükten sonra hayatı mahvolduğu için çok üzülen ailesi ile yakınlaşması hiç olmadı hemen Anne'nin peşine düştü.Bunun dışında ikiliyi sevdim. Keyifli bir kitaptı.

Yorumlar
« geri ileri »

0 ile 0 arası yorum gösteriliyor, toplam 0 yorum.
Yorum yazılmamış.
« geri ileri »